Szupergyors microSD-kártyák telefonba és táblagépbe

Persze mind tudjuk, hogy igazából nem erről van szó, de az Apple elsősorban azért nem teszi lehetővé a memóriakártyás bővítést a termékeinél, mert a vállalat szerint a lassú kártyák tönkretennék a felhasználói élményt. Lehet, hogy Cupertinóban nem hallottak még a SanDisk Ultra memóriakártyákról?

sandisk_ultra.jpg

A viccet félretéve van igazság azért abban is, hogy a 300 MB/s sebességű vagy még gyorsabb belső adattárolók mellett a legtöbb microSD-kártya csigalassúnak tűnik, ezért az alkalmazások tényleg lassabban indulnak – a telefon használója pedig nem biztos, hogy tudni fogja, mi a lassulás oka. Lehet, hogy a telefon gyártóját fogja szidni, pedig csak egy gyorsabb memóriakártyára lenne szüksége. Az SD Association éppen ezért vezette be nemrégiben azt az új jelölési rendszert, amellyel a memóriakártyákat az alapján (is) lehet osztályozni, hogy az okostelefonos alkalmazások mennyire gyorsan futnak az adott típusról. Az A1-es jelölés azt jelenti, hogy a kártya kiválóan alkalmas arra, hogy képeket, videókat nézzünk róla, zenét hallgassunk, térképet töltsünk be vagy éppen dokumentumokat szerkesszünk – vagyis egy A1-es kártyával a hétköznapok során biztos, hogy nem lesz részünk meglepetésben.

Természetesen a SanDisk termékpalettáján is találunk A1-es kártyákat, mégpedig az Ultra szérián belül: a 16, 32, 64 és 128 GB-os kapacitással választható adattárolók SD-adapterrel együtt és nélküle is megvásárolhatók. A kártyák akár 98 MB/s-os adatátviteli sebességet is kínálnak, ami azt jelenti, hogy másodpercenként akár 8-10 fotó vagy zeneszám átmásolására is képesek. A 98 MB/s-os sebesség egyúttal azt is jelenti, hogy – mondjuk – a 32 Gb-os kártya teljes tartalmát 5 perc alatt a számítógépre tudjuk másolni. Mindegy, hogy középkategóriás telefonba keresünk kisméretű memóriakártyát, vagy hogy a legújabb csúcstelefont turbóznánk fel a 4Ks- videókhoz, a SanDisk Ultra memóriakártyák között találunk megfelelőt!

 

A bejegyzésben szereplő termékek:

173446: SanDisk microSDHC Ultra Android kártya adapterrel (16 GB)

173447: SanDisk microSDHC Ultra Android kártya adapterrel (32 GB)

173448: SanDisk microSDXC Ultra Android kártya adapterrel (64 GB)

173449: SanDisk microSDXC Ultra Android kártya adapterrel (128 GB)

173470 SanDisk microSDHC Ultra kártya (16 GB)

173471 SanDisk microSDHC Ultra kártya (32 GB)

173472 SanDisk microSDXC Ultra kártya (64 GB)

173473 SanDisk microSDXC Ultra kártya (128 GB)