uRage SoundZ 7.1 – fejet rengető élmény

Nem túlzás azt állítani, hogy szinte a teljes mezőny egyik legérdekesebb fejhallgatójának számít a uRage SoundZ 7.1, amely nemcsak térhatású hangzást nyújt, hanem két vibra motort is kapott, amelyek a mély hangok kiemelésében segédkeznek.

00113746abx6.jpg

A fejhallgató más uRage termékekhez hasonlóan minőségi anyagokból készült, a lehetőségekhez képest mégis könnyű felépítésű szerkezettel rendelkezik. A SoundZ stabilan pihen a fejen, vastag pántját pedig még állítani sem kell – fokozatmentesen mindig pontosan annyit „nyúlik”, amennyire éppen szükség van. Ez főleg akkor hasznos, ha nem egyvalaki szeret játszani a családban. A fejpánt vastag és puha, így a fejhallgató akkor sem válik kényelmetlenné, ha már órák óta viseljük. Ehhez persze az is nagymértékben hozzájárul, hogy a fülpárnák is finom szövésű, puha borítást kaptak. Ami a dizájnt illeti, az agresszív felépítés természetesen erre a modellre is jellemző: a hangszórók rácsos borítása, a vastag felfogató csavarok illetve a mikrofon kialakítása is jelzi, hogy egy „harapós” modellel van dolgunk.

00113746abx3.jpg

A fülhallgató USB-s, így nem kell a hangszórók és a mikrofon zsinórjával külön foglalkozni, elegendő egyetlen csatlakozót dugdosni. Az egészen hosszú, 2,5 méteres, szőtt bevonattal rendelkező kábelen egy elég robusztus vezérlőt találunk, ezzel lehet a hangerőt beállítani, a mikrofont ki- és bekapcsolni valamint a vibra funkciót kapcsolgatni. Ami érdekesség, az az, hogy a hangerő – bár a füles USB-s – nem a Windows beállítást módosítja, hanem házon belül oldja meg a kérdést. A mikrofont leszerelni ennél a típusnál nem lehet, viszont amikor nem használjuk, akkor teljesen fel lehet hajtani, így a látóterünkbe még minimális mértékben sem fog belelógni. A hangszóró bekapcsolását a hangszórók oldalán lévő, a uRage karmolásnyomát szimbolizáló LED-ek jelzik, a mikrofon pedig saját – de szintén kék színű – fényforrást kapott.

00113746abx.png

A fejhallgató hangminősége kiváló. A zárt kialakításból adódóan a külső zörejek nem vagy csak sokkal tompábban hallatszanak be, a nagyméretű, 40 mm-es hangszórók pedig nemcsak a magas, hanem a mély hangokat is csuklóból hozzák. A hangzás tiszta és teljesen rendben van: a Hama szerencsére nem esett bele abba a hibába, mint sok más gyártó, a minőség a német gyártónál sem az egekig „húzott” basszussal egyenlő, hanem a kiegyensúlyozottsággal. Főleg a játékoknál lehet hasznos, hogy a fejhallgató a 7.1-es térhatást is tudja imitálni. Persze azt az élményt nem várhatjuk el, mint a tényleg nyolc hangszórót tartalmazó rendszereknél, de határozottan van különbség a sima sztereo és a térhatású üzemmód között. A vibra hatás, vagyis a mély hangokat kísérő vibráció is érdekes pluszt nyújt, a játékoknál tényleg hátborzongató élmény tud lenni, ha nemcsak halljuk az ellenség hörgését, hanem érezzük is magunkon. (Természetesen ha filmet nézünk vagy zenét hallgatunk, akkor ezt a fícsört ki tudjuk kapcsolni.)

00113746dex.jpg

Ne feledjétek, a fejhallgatót november 18-19. között Ti is kipróbálhatjátok a PlayIT-n, a Media Markt Standján!

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

113746: Gaming Headset uRage SoundZ 7.1