Időjárás állomások rádiós hőmérséklet szenzorral

A Hama két új időjárás állomást dobott piacra, amelyek közül az egyik típus főleg rugalmas használhatósága miatt, a másik pedig színes kijelzője és előrejelzés funkciója miatt érdekes.

hama-2.jpg

Kezdjük a sort az EWS-Trio időjárás állomással, amelynek különlegessége abban rejlik, hogy három darab külső érzékelőt is tartalmaz, így a központi egységet is beleszámítva a lakás akár négy helyiségében is mérhetjük a hőmérsékletet. A rádiós külső érzékelők 30 méteres hatótávolsággal rendelkeznek, és a páratartalmat is mérik – és természetesen arra is van lehetőség, hogy közülük egyet vagy többet a külső hőmérséklet méréséhez használjunk. A központi egység modern külsővel és hatalmas monokróm kijelzővel rendelkezik. Az LCD-n lévő adatokat messziről is nagyon könnyen el tudjuk olvasni, sötétben pedig a háttérvilágítás gondoskodik arról, hogy az információkat megnézhessük. Az időjárás-állomásban óra is van, amely a DCF jel alapján szinkronizál, vagyis biztosak lehetünk benne, hogy mindig a pontos időt mutatja. Az órához ébresztés és naptár funkció is tartozik.

hama-1.jpg

A másik időjárás állomás a Color Edge névre hallgat; bizonyos szempontból egyszerűbb, más szempontból viszont sokkal jobban felszerelt modellről van szó. Ez a típus egyetlen külső érzékelővel jön, viszont nemcsak a hőmérséklet és a páratartalmat méri, hanem a légnyomás értékét is. Ezeket az adatokat rögzíteni is tudja, sőt a legkisebb és legnagyobb értékeket el is raktározza. Az adatok tárolása nemcsak azért hasznos, mert így bármikor visszanézhetjük azokat, hanem azért is, mert így a készülék előre tudja jelezni a várható időjárást is. Az adatokat az állított helyzetben használandó központi egység hatalmas, színes kijelzőjén nézhetjük meg, amelyen az imént felsorolt információk mellett a holdfázis aktuális állása és a pontos idő is látszik. Az órához DCF szinkron funkció, kettős ébresztés és naptár is tartozik. A kültéri egység csak elemről, a beltéri egység viszont elemről és tápegységről is üzemeltethető.

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

136293: Időjárás-állomás "EWS-Trio", 3 külső érzékelővel

136294: Időjárás-állomás "Color Edge"