Hama gyorstöltők: ha kell egy kis energia

Valószínűleg ma már senkinek sem jelent problémát, ha egy extra töltőt szeretne bevinni magával a munkahelyre – egy átlagos háztartásban annyi kütyü van már, hogy biztosan akad felesleges töltő a fiókban. Az viszont már nehezebb feladat, ha olyan extra töltőre van szükség, amely gyorstöltésre is képes. Nehezebb, de nem lehetetlen!

hama_qc_1.jpg

Merthogy a Hama két újdonságot is piacra dobott ezen a fronton: egy hálózati áramról működő gyorstöltőt és egy olyan típust, amely az autók szivargyújtójára csatlakozik. A töltők a Qualcomm-féle QuickCharge 3.0 technológiát támogatják, tehát azokkal a telefonokkal használhatók gyorstöltésre, amelyek szintén kezelik ezt a szabványt (vagy valamelyik korábbi verzióját). A töltők akár 3 amper leadására is képesek, de nemcsak az áramerősséget, hanem a feszültséget is folyamatosan változtatják, amivel nemcsak a töltés sebességét lehet optimalizálni, hanem az akkumulátorok állapotát is meg lehet óvni.

Az otthoni verzió egyetlen eszköz töltésére képes, viszont a csomagolás nemcsak a töltőfejet, hanem egy, a töltéshez szükséges USB-C kábelt is tartalmaz – természetesen ha valakinek régebbi mobilja van (például Samsung Galaxy S6/S7), akkor semmi akadálya annak, hogy régebbi kábellel használja a gyorstöltőt. A kütyü rugalmasan használható, hiszen azokat az eszközöket is lehet vele tölteni, amelyek nem támogatják a gyorstöltést (ekkor 5 voltos feszültség és maximum 3 amper a limit); illetve külföldön is bevethető, akár még 110 voltos hálózattal is (ekkor viszont 1,5 amperre csökken a legnagyobb leadható áramerősség).

hama_qc_2.jpg

Az autós verzió igényes fémborítást kapott, és bár kisebb méretű, mégis két USB csatlakozó került rá. Nem jár mellé kábel, viszont cserébe a két csatlakozó egyszerre is tud gyorstöltés végezni. Az apróság elmaradhatatlan kelléke a nyaralásoknak, de nagyon jól jön a hétköznapok során is: aki reggel és este is legalább 30 percet ül az autóban, annak máskor a mobilt valószínűleg nem is kell töltenie.

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

178393: Hálózati töltő USB Type-C, 3A, Qualcomm QC 3.0

173654: Autós töltő USB Duplay, 3A, Qualcomm QC 3.0