Tölteni vezeték nélkül az igazi!

Közhely, hogy a telefonok nem bírják sokáig, és minden este a töltőre kell őket dugni; sajnos előfordul, hogy napközben is elfogy az energia. Ha a munkahelyen vagy otthon napközben kell tölteni a mobilt, akkor a legkényelmesebb megoldás egy vezeték nélküli töltő.

hama-wireless.jpg

Mégpedig azért, mert így sohasem kell a kábelekkel bajlódni. Ezt egyébként sokan nem tartják olyan fontos szempontnak, de aki járt már úgy, hogy a töltőre dugott mobil megszólalt, ezért le kellett húzni, aztán pedig valahogyan elfelejtődött, hogy az akku merülőben volt, az értékelni fogja a dolgot. Csupán annyi a feladat, hogy a telefont mindig a töltőre helyezzük (ezt pillanatok alatt meg lehet szokni), és az akku miatt többé nem kell aggódnunk!

hama-wireless-2.jpg

A Hama vezeték nélküli töltője (is) indukciós elven működik, egészen pontosan a Qi technológiával – ezt a szabványt használja például a Samsung összes olyan telefonja, amelyet lehet kábel nélkül is tölteni. A kütyü 5 voltos feszültséggel és 1 amperes áramerősséggel tölt, de némi veszteséggel azért kell számolni, így a töltési sebesség valamivel az 1 amperes töltő sebessége alatt marad – egy átlagos mobilt kb. 2,5-3 óra alatt fogunk tudni feltölteni. A töltés természetesen automatikusan elindul, ha a mobilt a 6,5 cm-es fekete korongra helyezzük, kapcsolgatni semmit sem kell ehhez. A korong felső része csúszásgátló anyagból készült, de lent is van egy kevés szilikon, hogy a kütyüt akkor is be tudjuk vetni, ha az asztalfelület nem teljesen vízszintes.

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

173674: Hama indukciós mobiltelefon töltő, 1A