Turbózd fel az okostévéd egy jó billentyűzettel!

A Thomson Samsung és LG tévékhez is készített egy olyan klaviatúrát, amivel a márkára jellemző speciális funkciókhoz is hozzáférhetünk.

thomson-roc-1.jpg

A ROC3506SAM és ROC3506LG néven forgalmazott kütyük több érdekességet is tartogatnak. Kezdjük azzal, hogy nemcsak billentyűzetként tudjuk őket használni, hanem tapipad helyett is, emellett viszont az is nagyon hasznos, hogy a tévé távirányítóját többé nem is muszáj elővennünk: kapunk ugyanis több mint egy tucat olyan gombot, amivel a Samsung és LG tévék valamennyi extra funkciójához is hozzáférhetünk.

thomson-roc-2b.jpg

A billentyűzetek két kommunikációs csatornát használnak: billentyűzetként és egérként USB-s vevőn keresztül tartják a kapcsolatot a tévével, a vezérlési parancsokat viszont infra port segítségével küldik el. Mindkét billentyűzeten összesen 111 gomb van, ebből 16 olyan, amelyik az adott tévéhez köthető speciális funkcióval rendelkezik. De természetesen több olyan billentyű van még, ami többfunkciós, így összességében nemcsak a csatornát és a hangerőt tudjuk változtatni, hanem az okos funkciókat is vezérelhetjük, és a filmek, zenék lejátszását valamint a képnézegetést is irányíthatjuk. A fontosabb funkcióbillentyűk fluoreszkálnak, hogy a sötétben is megtaláljuk őket.

thomson-roc-3.jpg

A kütyüknek nagy hasznát vehetjük például akkor, amikor internetcímet írunk be, de sok olyan játék is van, amelynél könnyebbséget jelent, ha nem a távirányító gombjait kell nyomogatni. Természetesen nemcsak szövegbevitelre jó a ROC3506, hanem egérként is remekül tudjuk használni, mégpedig a gombok mellett elhelyezkedő, nagyméretű tapipad segítségével.

A távirányítós billentyűzet a Samsung vagy az LG tévéi mellett más kütyüket is tud vezérelni: a hangrendszert és a set-top-boxot is tudjuk vele irányítani. Illetve persze számítógéphez is csatlakoztatható, de kár lenne hagyni az extra képességeket ilyen módon kárba veszni.

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

132698: Thomson ROC3506 Samsung 4in1 billentyűzet és távirányító

132699: Thomson ROC3506 LG 4in1 billentyűzet és távirányító