Energia percek alatt a Hama QC 3.0-s gyorstöltőivel

Az ünnepek alatt csak úgy izzanak az érintőképernyők; a jókívánságok miatt, ha lehet, még többet használjuk telefonunkat. Ami így gyorsabban is merül. De van megoldás: a gyorstöltés funkciónak köszönhetően elég, ha a telefonnal és a megfelelő töltővel 15 percre konnektor közelébe kerülünk.

hamaqctolt.jpg

A Hama éppen időben, az év utolsó heteiben dobta piacra két új telefontöltőjét, amelyek érdekessége, hogy a Qualcomm-féle QuickCharge 3.0 technológiát is támogatják; azokat a telefonokat, amelyek szintén ismerik ezt a szabványt nagyon gyorsan tudják feltölteni. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy egy Samsung Galaxy S7-et például, amelyet normál, 2 amperes töltővel kb. 115 perc alatt lehet teljesen feltölteni, már 65 perc után leszedhetünk a töltőről. Ráadásul, ha nagyon merülőben a mobil, akkor – típustól függően – 15 perc alatt 25-35, 30 perc alatt pedig 40-60 százaléknyi extra energiamennyiséget is kaphatunk.

hama_qc_1.jpg

A töltők nemcsak az áramerősséget, hanem a feszültséget is tudják változtatni, előbbi maximum 3 amper, utóbbi pedig 12 volt lehet, a legnagyobb teljesítmény pedig – értelemszerűen – 18 watt. Természetesen azokat az eszközöket is lehet tölteni, amelyek nem támogatják a gyorstöltést (5 volt/3 amper ebben az esetben a limit), és a hálózati töltőt külföldön is használhatjuk, mert a 110 voltos hálózatokat is támogatja. Az otthoni verzió egy, az autós változat két eszközt tud tölteni egyszerre, cserébe az otthoni változathoz jár egy USB-C kábel is.

hama_qc_2.jpg

A Hama két töltője így karácsony előtt különösen hasznos lehet, de mindkét apróság jól hasznosítható lesz a dolgos hétköznapok során is.

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

178393: Hálózati töltő USB Type-C, 3A, Qualcomm QC 3.0

173654: Autós töltő USB Duplay, 3A, Qualcomm QC 3.0