Két minőségi hangfalszett számítógép mellé

A minőségi zenehallgatáshoz és filmnézéshez nem feltétlenül kell 5.1-es vagy még jobb hangrendszer, főleg számítógép mellé. A Hama 2180-as szettjei például, amelyek 2.1-esek, tökéletes választást jelenthetnek kisebb és nagyobb szobákba is.

hama-hangsz.jpg

A Hama PR2180-as és LBA2180-as hangfal szettjei nagyon sok mindenben hasonlítanak egymásra: mindkét szett két szatellit hangsugárzóból és egy mélynyomóból áll, a zenei teljesítményük 80 watt, a vezérléshez pedig nemcsak a mélynyomón lévő gombokat, hanem egy okos kis távirányítót is használhatunk. Az alapvetően fekete színben pompázó hangszórókat a PR2180-nál piros, az LBA2180-nál pedig aranyszínű betétek dobják fel; a dizájnra összességében nem lehet panaszunk, a hangszórókat el tudjuk képzelni asztalon és polcon egyaránt.

hama-hangsz-2.jpg

A 80 wattos teljesítmény a tapasztalatunk szerint egy kisebb szobába bőven elég, és még az sem jelent problémát, ha a nappaliban szeretnénk filmet nézni vagy zenét hallgatni. Az erőteljes basszust és a torzításmentes hangzást a hangszórók relatív nagy mérete és tömege együttesen garantálják.

Alapesetben RCA-kábelt használhatunk, vagyis a hangfal analóg jelet fogad – a szükséges átalakítók jack dugaszról természetesen rendelkezésre állnak. Viszont az analóg csatlakozás csak az egyik lehetőség, emellett számos digitális forrást is használhatunk, ha méretes MP3-gyűjteményünk van. A mélynyomó ugyanis USB csatlakozót, kártyaolvasót és Bluetooth adaptert is tartalmaz; előbbiek USB stickeket és SD-kártyákat fogadnak, utóbbira pedig telefonnal vagy táblagéppel csatlakozhatunk, és már indulhat is a parti.

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

173143: Hama multimédia hangszóró 2.1 PR2180

173144: Hama multimédia hangszóró 2.1 LBA2180