Végre egy egér balkezeseknek

Az egerek többségét szimmetrikusra tervezik, az igazán ergonomikus példányokat azonban vagy csak jobb vagy csak bal kézzel lehet használni. Ez legalábbis az elmélet, viszont mivel a jobbkezesek vannak többen, a gyártók a gyakorlatban szinte csak rájuk figyelnek. A Hama bal kezeseknek szánt egere éppen ezért igazi kuriózumszámba megy!

hama-riano-1.jpg

A Riano fantázianevű kütyün rögtön látszik, hogy tervezésekor a kényelem volt az elsődleges szempont, és persze az is süt róla, hogy ezúttal nem a jobb kezeseknek, hanem a bal kezeseknek készült típusról van szó: a hüvelykujj számára kialakított, öblös tartó a jobb oldalra került.

hama-riano-2.jpg

Az egeret négy gombbal és egy középső egérgombként is működő görgővel szerelték fel. A gombok közül kettőt a böngészőben használhatunk előre/hátra lépkedéshez; ezek a hüvelykujjunk alá esnek, pont kényelmesen elérhetők.

Az egér és a számítógép közötti kapcsolat természetesen vezeték nélküli, a vevő egység pedig egy nano modul, amely nyugodtan az USB-portban hagyható, mivel szinte egyáltalán nem lóg ki belőle. Azért az egér hasában kialakítottak egy tartót is neki, hogy akkor se veszítsük el, ha éppen számítógép nélkül visszük valahova az egeret.

hama-riano-3.jpg

A Riano érzékelője optikai, érzékenysége pedig három lépcsőben (800/1200/1600 DPI) állítható – a kapcsolgatáshoz dedikált gombot kapunk, hogy akár játék közben is módosíthassunk a beállításokon.

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

52826: Hama Riano vezeték nélküli optikai egér (balkezes)