Profi hangulatvilágítás a Hamától

Tévézéshez halvány sárga, olvasáshoz erős fehér, Valentin napra pedig piros színű világítást szeretnél? A Hama LED-es okoségőivel minden lehetséges!

hama_led_1.jpg

A Hamától már megszokhattuk, hogy folyamatosan újabb és újabb területek felé nyit, legújabb termékeivel a német vállalat ezúttal az okosotthonok világa felé tett egy elég komoly lépést. A Hama két új, WiFi hálózatra kapcsolódni képes LED-es égőt mutatott be, az egyik E27-es foglalatba illeszkedik és 1050 lumenes fényerőt biztosít, a másik pedig GU10-es tokozást kapott, és 300 lumenes a fényereje. A kütyük 802.11n szabvány segítségével, 2,4 GHz-es WiFi hálózatokra tudnak kapcsolódni, és a Mimoodz WiFi nevű alkalmazással működnek együtt. A Mimoodz többféle okoskütyü  vezérlésére használható, nemcsak okoségőket, hanem péládul WiFi-s konnektorokat is lehet vele irányítani.

hama_led_2.jpg

A szoftver felépítése könnyen áttekinthető, az égők telepítése (csatlakozás a WiFi hálózathoz, majd a Mimoodz rendszerhez) pillanatok alatt elvégezhető, az égők fényerősségét és színét pedig egyetlen érintéssel megváltoztathatjuk. A szoftver nagy előnye, hogy a kütyüket csoportba is rendezhetjük vele, így a több égővel működő lámpatesteket is roppant kényelmesen használhatjuk. Lehetőség van továbbá arra is, hogy látványprofilokat készítsünk; így nem kell minden alkalommal a tökéletes fényerőt és árnyalatokat keresni (árnyalatból 16 milliónál is több van!) Elég csak kiválasztani az olvasás, tévézés vagy romantika profilok közül azt, amelyikre éppen szükségünk van. A Mimoodz további előnye, hogy az Amazon Alexa rendszerrel is kompatibilis (bár ez Magyarországon hivatalosan nem elérhető). A digitális személyi asszisztens segítségével az égőket (vagy égő csoportokat) hangutasítással is ki- és bekapcsolhatjuk, valamint a fényerőt és a színt is változtathatjuk.

hama_led_3.jpg

A lámpák fehér fénye meleg, 2700 kelvines. Az E27-es égő kialakítása olyan, mint a klasszikus villanykörtéké, így a fényt egyenletesen, 360 fokban szórja. Fogyasztása legfeljebb 10 watt, 1050 lumenes fényárama pedig nagyjából egy 75 wattos izzóénak felel meg. Az égő élettartama 25 ezer óra, és a Hama azt ígéri, hogy a fényerő 80 százaléka még 6 ezer órányi működést követően (ez átlagos használattal nagyjából 4-5 év) is rendelkezésre áll majd. A GU10-es verzió fehér üzemmódban szintén meleg fényt ad, maximális fényereje viszont kisebb, 300 lumenes; cserébe a fogyasztása is kedvezőbb, fénye pedig koncentrált, hiszen csak 110 fokban szórt.

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

176531: Hama multifunkciós WiFi LED fényforrás, E27, 10W

176532: Hama multifunkciós WiFi LED fényforrás, GU10, 4,5W