Két konnektor, két eset

Ezúttal két új konnektorral ismerkedhettek meg, az egyiket telefonról lehet akár távolból irányítani, a másik pedig a garázsban segít.

hama_wifi_socket_1.jpg

Két hete már írtunk a Hama telefonról vezérelhető LED-es okoségőiről; ezúttal most megint egy okoskütyü kerül sorra, mégpedig egy smart konnektor. Különleges tulajdonsága, hogy WiFi-n keresztül mobilról (vagy táblagépről) lehet irányítani – és az okoségőkkel oly annyira rokonságban van a termék, hogy pontosan ugyanazt a platformot és ugyanazt az alkalmazást használhatjuk vele is. Persze a konnektort nyilván csak kikapcsolni és bekapcsolni lehet, viszont cserébe bármilyen olyan lámpát vagy más elektronikus készüléket irányíthatunk vele távolból, amely hálózati áramról működik.

hama_wifi_socket_2.jpg
A konnektor szintén WiFi hálózatra kapcsolódik (802.11n szabvány segítségével, 2,4 GHz-es frekvencián), és a Mimoodz WiFi nevű alkalmazással lehet irányítani. A Mimoodz többféle okoskütyü vezérlésére használható, nemcsak a konnektort, hanem például a hama okoségőket is lehet rajta keresztül vezérelni. Az irányított kütyüket ráadásul típustól függetlenül csoportba rendezhetjük, így az alkalmazáson belül készíthetünk olyan kapcsolót is, ami egy vagy több konnektort és egy vagy több LED-es égőt egyszerre kapcsol ki-be.

unnamed.jpg

A konnektor beüzemelése nem igényel különösebb szakértelmet; egyrészt be kell dugni egy fali aljzatba, másrészt pedig a Mimoodz segítségével pár adatot meg kell adni, hogy a konnektor is csatlakozhasson az otthoni WiFi-re. Ha ez megvan, akkor onnantól kezdve a konnektort a mobillal kapcsolgatjuk ki-be, amikor csak a kedvünk tartja! A Mimoodz a konnektorhoz is biztosítja a hangvezérlést az Amazon Alexán keresztül (amely Magyarországon sajnos hivatalosan még mindig nem elérhető). Felkészülve arra, hogy lehetnek azért olyan helyzetek is, amikor a telefon éppen nincs kéznél, a konnektort a rajta lévő gomb segítségével is be- vagy kikapcsolhatjuk.

hama_ms_socket.jpg

A Hama termékpalettáján vagy egy másik konnektor is, amely ennyire azért nem okos, de egy 100 fokos szögben figyelő mozgásérzékelő szenzort elhelyeztek rajta: ez a kütyü ideális választás lehet mondjuk a kertbe vagy a garázsba, ha egy olyan lámpára van szükségünk, amely magától kapcsol be és ki attól függően, hogy éppen a (kert)helyiségben vagyunk-e vagy sem. A konnektor nemcsak mozgásra aktiválódik, hanem akkor is bekapcsol, ha sötét van (a megvilágítás erőssége 5 lux alá csökken).

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

176533: Hama WiFi Smart konnektor, 3500 W, 16 A
108854: Hama mozgásérzékelő konnektor