Játékkonzol billentyűzettel és egérrel? Lehetséges!

A játékkonzolok többsége speciális kontrollerrel működik, de aki egérhez és billentyűzethez szokott, annak is van megoldás: egy konverterrel összehozhatók egymással a kütyük. A Hama megoldása a sima átalakításhoz képest ráadásul több extra funkciót is nyújt.

hama_ssc_1.jpg

PS3-hoz, PS4-hez, Xbox One-hoz és Xbox 360-hoz lehet használni a Hama SpeedShot Ultimate konverterét, amely arra ad lehetőséget, hogy a konzolos játékokat normál billentyűzettel és egérrel irányítsuk. A kütyüt elsősorban a házon belül forgalmazott uRage billentyűzetekhez és egerekhez ajánlja a Hama, de a konverter elvileg bármilyen szabványos beviteli eszközzel együtt tud működni. Mindkét periféria esetében követelmény az USB-s csatlakozás, a billentyűzetnél ezen felül kikötés, hogy a klaviatúra hub és makró funkciókkal nem rendelkezhet, az egérnél pedig ajánlott a nagy érzékenység.

hama_ssc_2.jpg

A konverter három USB csatlakozóval rendelkezik, ebből kettő fogadja a billentyűzetet és az egeret, a harmadik porthoz pedig – ha szükséges – az eredeti játékvezérlőt csatlakoztathatjuk. A konverteren LED-ek jelzik a sikeres csatlakozást, és azt is, hogy a játékgép hányadik számú vezérlőként azonosította az átalakítót. A Speedshot Ultimate természetesen rendelkezik gyári kiosztással, viszont nagy előnye, hogy ezt a kiosztást át lehet programozni. A gyárin kívül összesen 11 féle egyedi konfigurációt állíthatunk be, így szinte minden játékhoz saját beállításokat használhatunk. A kiosztást a csomagban mellékelt matricákkal meg is jelölhetjük. A személyre szabhatóság azonban nemcsak ezért jó, hanem azért is, mert az egér Y tengelyét megfordíthatjuk, a holtjátékot szabályozhatjuk, és még az érzékenységet is finomhangolhatjuk – tíz fokozatban. A Hama átalakítója egy speciális modul segítségével a körkörös elrendezésű menüket is hatékonyan tudja kezelni.

hama_ssc_3.jpg

A billentyűzethez is tartoznak extra funkciók: gyorstüzelést, automatikus tüzelést és folyamatos tüzelést is használhatunk. Ezeknél csak egyszer kell lenyomni a gombokat, és a konvertert ezt követően, funkciótól függően, sorozatban vagy folyamatosan küldi a parancsokat a konzol felé.

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

054478: Hama Gaming Speedshot adapter