Izgalmas kábel, ilyen is van? Kettő is?

A kábel az csak egy kábel – ezt a véleményt alighanem többségünk osztja, a Hama két új termékkel viszont bebizonyította, hogy még ebben az egyébként teljesen unalmas kategóriában is lehet figyelemfelkeltő termékekkel előrukkolni.

hama_usb_mag_kabel_1.jpg

Az Apple-féle MagSafe megoldás az egyik legjobb találmány a világon: segítségével gyorsan csatlakoztatható a töltő a notebookhoz, ráadásul a csatlakozó még biztonsági funkciót is ellát, mert ha véletlenül megrántjuk a kábelt, akkor a dugasz kiold, és kisebb az esélye annak, hogy a MacBook a földön landol. Valami ilyesmivel rukkolt most elő a Hama, csak éppen a kábelek nem notebookhoz, hanem telefonhoz illetve táblagéphez valók.

hama_usb_mag_kabel_3.jpg

A Hama Prime Line termékvonalba tartozó kábelek szinte teljesen ugyanazt tudják; mindössze annyi különbség van közöttük, hogy az egyiknek micro-USB, a másiknak pedig USB-C csatlakozó található az (egyik) végén. A kábelek kialakítása egyszerre igényes és funkcionális; a kábelt kívül szövet borítja, a csatlakozók aranyozottak, a dugaszok tokozása pedig erős műanyagból készült, hogy mindenféle behatásnak ellenálljon.

hama_usb_mag_kabel_2.jpg

Használatuk egyszerű: a mágneses adaptert fixen be kell helyezni a telefonba, amikor pedig tölteni szeretnénk a kütyüt, akkor a kábelt csak hozzá kell érinteni a csatlakozóhoz, a többit elintézi a fizika. Az aktív kapcsolatot apró LED jelzi, a kábeleket pedig természetesen nemcsak töltésre, hanem adatok mozgatására is használhatjuk. Mindkét változat hossza 1 méter, ami bőven elég akár arra is, hogy a töltőt az asztal mögött lévő konnektorból kivezessük.

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

178373: Adatkábel mágneses csatlakozóval, micro-USB

178374: Adatkábel mágneses csatlakozóval, USB Type-C