Biztonságos telefonhasználat az autóban Bluetoothszal

Az autós kihangosító nemcsak a hosszabb, hanem a rövidebb utak során is nagyon hasznos kiegészítő lehet: habár a telefonok többsége ma már rendelkezik ilyen funkcióval, a dedikált eszközök sokkal jobb hangminőséget nyújtanak.

hama_bt_kh_1.jpg

Mégpedig azért, mert sokkal nagyobb bennük a hangszóró, így hangosabban és tisztábban hallatszik, amit a másik fél mond, a mikrofon pedig elhelyezkedéséből adódóan a mi beszédünket érzékeli jobban. A beépíthető autós kihangosítók sajnos elég drágák is, régebbi autóba éppen ezért nem is nagyon éri meg beszerelni őket – a Hama univerzális megoldása viszont költséghatékony megoldást kínál mindenkinek.

hama_bt_kh_2.jpg

A kütyüt  a napellenzőre tudjuk felszerelni. A telefonnal Bluetooth kapcsolat segítségével tartja a kapcsolatot; utóbbinak köszönhetően nemcsak az összes létező telefonnal való kompatibilitás biztosított, hanem az is, hogy a kihangosítót több telefonnal is párosítsuk. Így nem gond, ha időnként mások is használják ugyanazt az autót – sőt, még arra is van mód, hogy két telefon egyszerre kapcsolódjék az eszközhöz.

A hangminőséget nemcsak a nagyméretű hangszóró és az érzékeny mikrofon, hanem az elektronikus zajszűrés funkció is szavatolják. A kezeléshez három gombot kaptunk, ezekkel a hívások fogadása és megszakítása mellett a hangerőt változtathatjuk. Illetve, ha a telefon támogatja, akkor az utolsó szám újrahívása funkció valamint a hanghívás is opció, így akkor sem feltétlenül kell kivenni a mobilt a zsebünkből, ha mi szeretnénk valakit felhívni.

hama_bt_kh_3.jpg

A Hama kihangosítója természetesen saját akkumulátorral rendelkezik, amivel nagyon hosszú, többhetes rendelkezési időt biztosít: a kütyü készenlétben 980 órát bír ki, ha pedig beszélgetésre használjuk, akkor 12 órát. A hozzá adott adapterrel és kábellel a töltéséről USB csatlakozó vagy szivargyújtó segítségével gondoskodhatunk.

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

173714: Hama Bluetooth kihangosító BTCK10B