Két új univerzális Hama távirányító

Az egyszerre több eszközhöz is használható kontrollerek nemcsak akkor hasznosak, ha elvész vagy meghibásodik egy készülék sajátja, hanem akkor is, ha sok a kütyü, és nem szeretnénk mindegyikhez a saját vezérlőjét a kanapé mellett tartani. A Hama legújabb univerzális távirányítói négy illetve nyolc eszköztípus irányítására alkalmasak.

hama_uni_remote_2.jpg

A két új univerzális távvezérlő szoros rokonságban áll egymással. Külsőre két, szinte teljesen ugyanolyan modellről van szó, amelyek között az egyetlen eltérés az, hogy a 4IN1 változat négyféle, a 8IN1 változat pedig nyolcféle készüléktípus kezelésére alkalmas. Előbbi modell a tévék mellett DVD-lejátszókat, set-top-boxokat és videókat tud irányítani, utóbbi pedig ezeken kívül használható erősítőkhöz, műholdvevőkhöz illetve DVB-T tunerekhez is.

A távirányítók előre programozottak, de ezernél is több készüléket ismernek, így biztosan nem lesz gond megtalálni azt a beállítást, amely saját kütyüinkhez passzol. Ha kézi beállítást választunk, akkor egy listáról nézhetjük ki a kódokat, de van automatikus beállítási lehetőség is; ebben az esetben a távirányító szépen az összes általa ismert kódot kipróbálja, nekünk pedig annyi a dolgunk, hogy „szólunk, amikor a helyes beállítást megtalálta”.

hama_uni_remote.jpg

Az előfordulhat, hogy a távirányítók egyik vagy másik eszköznél nem tudják az összes lehetséges funkciót elérni, de nem is ez a dolguk: ahhoz tökéletesen elég a tudásuk, hogy a hétköznapok során az egyetlen vezérlőként használjuk három-négy másik típus helyett. A távirányítókkal természetesen az okostévé funkciók is működnek, valamint megvannak a színkódok is, amelyek főleg nem a tévéknél, hanem a set-top-boxoknál szoktak hangsúlyosabb szerephez jutni.

Hasznos extra a makró funkció, amely lehetővé teszi, hogy egyszerre két eszközt kapcsoljunk ki-be; ez ezért jó, mert nagyon sok háztartásban a tévézéshez az erősítőt vagy a set-top-boxot is be kell kapcsolni, amire így egyetlen gombnyomással van lehetőség. A kontrollerek műanyagból készülnek, de felületük textúrázott, így kellemes érzés kézbe venni őket. Tápellátásukról két darab AAA méretű elem gondoskodik, amivel az üzemidő években mérhető.

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

12306: Hama univerzális távirányító 4IN1, fekete

12307: Hama univerzális távirányító 8IN1, fekete