uRage M3chanical billentyűzet: színes egyéniség játékosoknak

A uRage m3chanikus billentyűzete új szintre emeli a játékélményt: a rajta lévő gombok háttérvilágítása bármilyen címhez tökéletesen tud igazodni.

hama-urage-4.jpg

A játékosok számára készített perifériák külön piaccal rendelkeznek, hiszen esetükben van néhány olyan paraméter, amely kiemelt figyelmet igényel – más jellemzők esetében pedig akár kicsit lazíthatnak is a gyártók. A billentyűzeteknél fontos például a gyorsaság és a strapabíró kialakítás, kevésbé számít viszont az, hogy a billentyűzet külső alapján követi-e az aktuális dizájnbeli trendeket, vagy hogy gombjai halkan járnak-e. Nem véletlen, hogy a Hama sem saját neve alatt forgalmazza a játékosoknak szánt kiegészítőket, hanem külön márkát hozott létre számukra: a uRage vonalról beszélünk, természetesen.

hama-urage-3.jpg

A szortiment egyik legújabb tagja a uRage M3chanical RGB LED billentyűzet. A név kötelez: a klaviatúra két legfontosabb tulajdonsága az, hogy mechanikus kapcsolók dolgoznak a gombok alatt, valamint hogy minden egyes billentyű RGB LED-es háttérvilágítással rendelkezik. A klaviatúra természetesen vezetékes, kialakítása pedig a célcsoportot figyelembe véve tökéletes. A gombok természetesen műanyagból vannak, a csuklótámasz és a borítás felső része viszont fémből készült. A forma kellően agresszív, gyakorlatilag nincsen egyetlen egyenes él sem a kütyün, és sok helyen kivágások is feldobják a megjelenést. A hátsó részt apró lábak emelik a magasba, hogy a gépelést vagy a játékot a tökéletes dőlésszög is segítse; eközben a csúszkálást pedig gumitalpak akadályozzák meg. A billentyűzet alapból is rendelkezik csuklótámasszal, azonban a Hama egy szilikon kiegészítőt is ad mellé, amit a mellékelt csavarral bárhová felerősíthetünk.

hama-urage-1.jpg

A klaviatúra magyar kiosztású, összesen tehát 105 gomb került rá. Természetesen van rajta numerikus részleg is, külön multimédiás gombok viszont nincsenek, helyette ezek a funkciók is az F gombokkal érhetők el, az Fn és az F gombok egyidejű megnyomásával. A gombok alatt mechanikus érzékelők dolgoznak, amelyek nemcsak azért jók, mert bírják a gyűrődést, hanem azért is, mert nyomáspontjuk hajszálpontosan érezhető. Cserébe kicsit hangosak, ez azonban játék közben aligha fog zavarni bárkit is.

hama-urage-2.jpg

A billentyűzet vezetékes (USB-s), az elektronika pedig 1024 Hz-es frissítéssel továbbítja a lenyomott karaktereket a PC felé. A klaviatúrát anti-ghosting technológiával is ellátták, így az érzékelés mindig tökéletes: akkor is minden karakter eljut a számítógéphez, fantom leütések nélkül, ha egyszerre tíz gombot nyomunk meg. Mindegy, hogy FPS, RTS, RPG vagy MMO játékot játszunk-e, teljesen biztos, hogy a uRage M3chanical bírja majd a tempónkat!

hama-urage-5.PNG

A billentyűzet fontos extrája a LED-es háttérvilágítás, amely a Hama weboldaláról letölthető szoftverrel konfigurálható. A világítás bármilyen színű lehet, és többféle „minta” közül is lehet választani – vagy amikor nincs rájuk szükség, akkor természetesen arra is van mód, hogy a LED-eket teljesen kikapcsoljuk. Ennél is jobb azonban, hogy a világítást a játékokhoz is hozzá tudjuk igazítani: ha például csak a kurzormozgatókra és a Space billentyűre van szükség, akkor a fények segítségével kiemelhetjük őket a többi közül. A szoftver emellett a makrók programozásához is használható, valamint arra is van lehetőség, hogy a Win gombot kikapcsoljuk: így biztosan nem fordul majd elő, hogy játék közben a végső csapás megadása helyett a Desktopon találjuk magunkat!

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

113767: Gaming „uRage M3chanical” RGB LED billentyűzet