Gyári távirányítók – kicsit másképp

A Thomson legújabb távirányítói nemcsak pontosan ugyanazt tudják, mint a Samsung, az LG vagy a Sony tévék távirányítói, hanem pontosan ugyanúgy is néznek ki.

thomson_lg_1128.jpg

Az univerzális távirányítók általában olyan modellek, amelyekkel többféle készüléket is lehet vezérelni – most azonban három olyan típust mutatunk, amelyek márkaspecifikusak. A Thomson ROC1128-ról van szó, amely háromféle változatban létezik: Samsung tévékhez, LG tévékhez és Sony tévékhez. A távirányítók érdekessége, hogy nemcsak belül tudják ugyanazt, mint a fenti márkák gyári vezérlői, hanem külsőre is pontosan ugyanúgy néznek ki.

A Thomson mindhárom típust olyan gyári beállítással adja, amely a legtöbb tévével azonnal működik, a távirányítókat így tehát a csomagból kivéve azonnal használatba vehetjük – de természetesen van lehetőség arra, hogy a hosszú listából egyedileg válaszuk ki a pontos típus, ha esetleg nem minden funkció működik megfelelően. A kezelést segíti, hogy a főbb funkciókhoz tartozó gombok saját háttérvilágítást kaptak, így a sötétben is könnyen megtalálhatók. A kontrollerek összesen 52 gombbal rendelkeznek, és mivel gyártóspecifikusak, természetesen az adott márka készülékeinél elérhető összes funkciót tudják kezelni.

thomson_uni_1128.jpg

Persze felmerülhet a kérdés, hogy miért szeretné bárki lecserélni a gyári távirányítót egy pontosan ugyanolyanra. Azon kívül, hogy sokszor nem cseréről, hanem pótlásról van szó, a választ például a SIMPLE üzemmód adja meg: ennek segítségével ugyanis néhány funkciót letilthatunk. Ez miért jó? Legfőképpen azért, mert az időseknél így kiküszöbölhető annak veszélye, hogy a tévét véletlenül elállítják – de akár szállodáknak is hasznos lehet ez a funkció, mert nem kell a vicces vendégektől tartani.

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

132673: Thomson ROC1128 Samsung távirányító

132674: Thomson ROC1128 LG távirányító

132675: Thomson ROC1128 Sony távirányító