Utolsó perces ajándékötletek Karácsonyra

Most kaptál észbe, hogy elfelejtettél valakinek ajándékot venni? Semmi pánik! Mutatunk pár hasznos kütyüt, amelyekkel szinte garantált a siker – és még csak bankot sem kell robbantani a megvásárlásukhoz.

hamak1.jpg

Telefonhoz egyszerű mégis nagyon praktikus ajándék a védőfólia! Főleg, ha olyasvalakinek veszed, akinek már tört össze mobilja. A Hama a legnépszerűbb telefonokhoz előre kivágott üvegfóliákat is kínál, ha azonban van arra lehetőség, hogy az ajándékozottal együtt ellátogass egy Media Marktba, akkor bármilyen mobilra is kell a fólia, ez a gép megoldja!

hamak2.jpg

Ugyancsak telefonhoz lehet hasznos egy USB-s akkumulátor – persze csak ha tudjuk, hogy az ajándékozottnak nincs még ilyennel tele a padlás. Kedvencünk ezen a területen a Powerbank X13, amely 13000 mAh-s kapacitásával még egy csúcstelefont is majdnem háromszor tud feltölteni. Ha esetleg kisebb (és olcsóbb) alternatívát szeretnénk, akkor az X10 vagy az X7 jöhet szóba, 10400 illetve 7800 mAh kapacitással. Mindhárom akku képes egyszerre akár két telefont is tölteni, 3 amperes gyorstöltéssel is!

hamak3.jpg

Egyre népszerűbbek az okosotthonok, ezért a Hama nyitott az okoskütyük világa felé is; mégpedig csupa olyan eszközzel, amelyek WiFi kapcsolatot használnak, vagyis nem feltétlenül kell még egy HUB a vezérlésükhöz. A Hama termékei telefonról is vezérelhetők, de együtt tudnak működni az Amazon Alexával is. A kínálatban okoségők, konnektor, mozgásérzékelő és ajtónyitás érzékelő is van. Ezek a kütyük azért túl vannak a párezer forintos kategórián (főleg ha nem egyet, hanem többet veszünk belőlük), azonban hosszú távon visznek színt (kényelmet) a hétköznapokba.

hamak4.jpg

Ha olyan valakinek szeretnél praktikus ajándékot, aki mindig notebookkal rohangál, válassz egy táskát vagy egy sleeve-et! A táska elsősorban akkor praktikus, ha nemcsak a notebooknak, hanem más apróságnak is szükség lehet helyre, míg a sleeve helytakarékos de nagyon elegáns megoldás is tud lenni egyszerre. A táskák közül a Manchester termékvonal, a tokok közül pedig a Florence a kedvencünk – de a Hama kínálata nagyon széles, rengeteg modell közül tudsz választani!

hamak5.jpg

És persze ne feledkezzünk meg az örök klasszikusról, a digitális képkeretről sem! Ez leginkább a szülőknek, nagyszülőknek lehet praktikus ajándék – főleg akkor, ha nem csak úgy pőrén adjuk oda, hanem rögtön néhány családi fotóval feltöltve. A Hama és a Braun modellek 7 illetve 15,6 colos méret között elérhetők; dizájn tekintetében pedig a modern, letisztult formavilág és a klasszikus képkeretekre hajazó megoldások közül lehet választani.