Új TicWatch óra érkezik, amivel már úszni is lehet

Tavaly év végén összesen három Mobvoi okosóráról is írtuk, a TicWatch Pro mellett a TicWatch S és E modelleket is megnéztük, a gyártó most pedig egy újabb kütyüt jelentett be. Az E2 egyik legnagyobb érdekessége pedig az, hogy orvosolja a korábbi modellek hiányosságát: az óra végre vízálló tokozásba került, így akár úszni is lehet benne!

tw_e2.jpg

A vízállóság IP67-es szabvány szerinti, és az óra akár 5 atmoszféra nyomást is kibír. Az E2 - nem túl meglepő módon - a TicWatch E utódja; nem hivatalosan pedig már azt is tudni lehet, hogy a vele szoros rokonságban lévő S változatból is lesz újabb modell, S2 néven.

Az új óra picit nagyobb, 46 mm-es átmérővel rendelkezik, vastagsága pedig 12 mm lesz. A vállalat a színál maradt a szabványosnak számító, 22 mm-es fültávolságnál, így ezután sem lesz akadálya annak, ha valaki cserélni szeretné a gyári megoldást.

A Mobvoi az óra hardverét is alaposan feljavította, elsősorban annak köszönhetően, hogy a rendszerchip már nem MediaTek, hanem a Qualcommtól érkezik. Ez még akkor is nagy előrelépésnek számít, ha nem a legfrissebb, 3100-as modellről van szó, hanem a 2100-as változatról. A Mobvoi saját tesztjei szerint a chipváltás valamint az, hogy az akku kapacitása 415 mAh-ra nő, az üzemidőt akár egy teljes nappal is kitolhatja, így töltésenként 2-3 napos rendelkezésra állásra lehet számítani.

GPS és pulzumérő is van a TicWatch E2-ben, amely a vízállóságnak hála most már arra is képes lesz, hogy úszás közben mérje a teljesítményünket - akár a fordulóidőket illetve a sebességünket is.

Az operációs rendszer továbbra is a Google-féle Wear OS lesz, így felhasználói élmény terén pontosan ugyanarra lehet számítani, mint a TicWatch E esetében; az alapprogramok mellé viszont a Mobvoi ezúttal is adja saját fejlesztésű fitnesz appját, amit a Google Fit helyett használhatunk. NFC viszont nincs, bár ez idehaza nem nagy hátrány, mert a Google Pay amúgy sem elérhető.

Az óra (órák) várható megjelenési időpontja és az árak egyelőre nem ismertek.