Ötcsatlakozós és kompakt gyostöltők a Hamától

Töltőből sosem elég, tartja a mondás. És való igaz, ma már annyiféle kütyü vesz körbe minket, hogy a nap másból sem áll, mint hogy egyik készüléket töltjük a másik után. Ezért most mutatunk két prémium töltőt a Hamától!

hama-qc-2.jpg

Ugyan a töltők szabványosak, tehát elvileg minden kütyüt lehet mindegyik töltővel „etetni”, azonban sokszor az is gondot okoz, hogy nincs elég konnektor. A Hama legújabb töltőjével ez többé nem prbléma: a Hama hálózati töltőállomás ugyanis nem kevesebb, mint öt USB csatlakozóval rendelkezik. Ebből négy USB-A szabványú, egy pedig USB-C, hogy a régi és az új kütyüket is gond nélkül csatlakoztathassuk hozzá.

A töltő külső megjelenése teljesen rendben van, de ennél persze sokkal fontosabb, hogy mit tud: egy csatlakozó akár 3 amperrel is tud tölteni, az öt csatlakozó együttes teljesítménye pedig 8 amper is lehet. A kompatibilis kütyüket a Qualcomm QuickCharge 3.0 szavány szerint gyorstölteni is tudjuk (egyszerre egyet), ami nagyjából felezi a töltéshez szükséges időt. Minden csatlakozóhoz apró LED is tartozik, amely egyértelműen mutatja, hogy az adott csatlakozó tölti-e még a készüléket vagy sem. Az adapter további előnye, hogy nemcsak 230 voltos feszültségről működik, hanem 110 voltról is, így akár külföldre is magunkkal vihetjük (de vegyük figyelembe, hogy ilyenkor a töltés áramerőssége feleződik!).

 hama-qc-1.jpg

Aki viszont a kompakt megoldásokat kedveli, annak inkább a QuickCharge 3.0 hálózati gyorstöltőt ajánljuk figyelmébe, amely egyetlen USB-A csatlakozóval rendelkezik (amelynek fontos jellemzője a QC 3.0 mellett az, hogy normál töltésnél legfeljebb 3 amperes áramerősséggel tud tölteni). A töltőhöz USB-C adatkábel is jár, a töltés folyamatát pedig ennél az eszköznél is apró LED jelzi.

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

183264: Hama hálózati töltő állomás, USB és USB Type-C, 5 port, 8A, Qualcomm QC 3.0

183230: Hama hálózati töltő USB Type-C, 3A, Qualcomm QC 3.0