uRage Illuminated2 billentyűzet és Vendetta2 játékvezérlő

A uRage termékpalettája telis tele van játékosok számára készült kütyükkel – ami persze nem meglepő, hiszen a Hama éppen azért hozta létre ezt a márkát, hogy ennek a felhasználói rétegnek az igényeit szolgálja ki vele. A full extrás megoldások mellett kevés szó esik ugyanakkor azokról a megoldásokról, amelyek pénztárcabarátabb megoldást kínálnak. Az Illuminated2 nevű klaviatúra is ebbe a csoportba tartozik.

hama_1_urage_bill.jpg

A billentyűzet legfontosabb tulajdonsága az, hogy vezetékes (a kábel USB csatlakozóban végződik), így mindenféle késleltetés nélkül működik. A gombok lenyomását az elektronika (szinte) azonnal érzékeli, az Anti Ghosting megoldásnak hála pedig akkor sem marad ki parancs, ha egyszerre mind a tíz ujjunkkal megnyomunk egy-egy gombot. A uRage Illuminated2 billentyűzet természetesen magyar (QWERTY) kiosztású, és a célcsoportnak megfelelően a billentyűkhöz világítás is tartozik. A fényt LED-ek adják; piros, kék és lila színek közül lehet választani. A fényforrás szerencsére nem túl erős (sőt, még szabályozható is), így éjszaka sem lesz zavaró – viszont ahhoz természetesen pont elég, hogy a lámpát, a még teljesebb játékélményért, simán le tudjuk kapcsolni.

A normál gombok mellé multimédiás billentyűket is kapunk (például zene megállításához és számok léptetéséhez), a kényelmet pedig az integrált csuklótámasz garantálja. A játékhoz fontos természetesen még a klaviatúra stabil pozíciója is, amit pedig a gumitalpak biztosítanak.

urage_vendetta.jpg

Nem minden játékhoz passzol azonban jól a billentyűzet, ezért ajánlunk egy játékvezérlőt is. A uRage Vendetta2 a klasszikus kialakítást követi, két analóg joystick mellett bal kéz alá egy nyolcirányú D-padot, jobb kéz alá pedig négy gombot tartalmaz – illetve természetesen a mutatóujjak alá is került még rá egy-egy gomb, így szinte minden játékhoz tökéletes választást jelent. A két joystick extra funkciója, hogy akár digitális üzemmódban is lehet őket használni – ilyenkor a kitérés nagysága nem, csak annak iránya számít. A kontroller egy 2 méter hosszú, USB csatlakozóban végződő vezetékkel kapcsolódik a számítógéphez.

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

113784: uRage Gaming Billentyűzet „Illuminated2”

113778: uRage Gaming vezetékes PC Gamepad "Vendetta2"