Gyorsan kell az energia? Ez a két töltő neked való!

Teljesen mindegy, hogy a lemerült telefont a lakásban vagy az autóban szeretnéd gyorsan feltölteni; a Hamának minden eshetőségre van megoldása!

hama_qc_1.png

Habár az elmúlt öt évben rengeteg olyan technológiáról esett szó, amely középtávon felválthatja az akkumulátorok többségénél jelenleg alkalmazott lítium-ionos megoldást, sajnos mind a mani napig egyetlen verzió sem került sorozatgyártásba. A telefongyártók így évről évre igyekeznek nagyobb akkumulátort beletenni a készülékekbe, de sajnos még ma is ott tartunk, hogy ha nem szeretnénk a nap végén meglepetést, akkor a mobilokat minden nap töltőre kell tenni. Na, de nem mindegy, hogy mennyi időre! A gyártók legalább erre rájöttek, ezért (főleg a csúcs)telefonok ma már támogatják a QuickCharge gyorstöltési megoldást. A QC tényleg egy áldás, a 3.0-s verzió már annyira gyorsan működik, hogy egy átlagos telefont 20 perc alatt 0-ról 25-35 százalékra simán feltölthetünk vele. Ez egész napra azért még mindig nem elég, de arra igen, hogy eljussunk otthonról a munkahelyre vagy épp fordítva.

A Hama kétféle megoldást is kínál, az egyik (182550-es típus) otthonra való, a másik (182551-es számú) autóba. Az otthoni (konnektoros) verzió ideális második töltőnek, ha szeretnénk, hogy legyen egy tartalék a munkahelyen is. Persze szóba jöhet az is, hogy a telefon mellé kapott töltőt mindig visszük magunkkal, de így csak idő kérdése, hogy mikor felejtjük bent a töltőt mondjuk egy hosszú hétvégére. Ennek a töltőnek egy csatlakozója van, viszont a csomagolása tartalmaz egy USB kábelt is, amely micro-B csatlakozóval rendelkezik, de jár mellé egy USB-C adapter is; így a töltő mindenféle kütyü feltöltésére alkalmas. Legnagyobb teljesítménye 19,5 watt, ami azt jelenti, hogy egy átlagos telefont 60-80 perc alatt lehet vele 10%-ról teljesen feltölteni. A töltő természetesen 110 voltos hálózatról is működik, így utazásnál is hasznát vehetjük – a töltött eszköz védelméről pedig az optimalizált töltési folyamat gondoskodik.

hama_qc_2.png

Az autós töltő hajszálpontosan ugyanezekkel a specifikációkkal rendelkezik (egy USB csatlakozó, micro-B kábel USB-C adapterrel és 19,5 wattos maximális teljesítmény), de nyilván a dizájnja más, hiszen nem konnektorba, hanem szivargyújtó csatlakozójába kell illeszkednie.

A bejegyzésben szereplő termék(ek)

182550: Hama hálózati töltő szett USB, 3A, Qualcomm QX 3.0 (micro-USB, Type-C)

182551: Hama autós töltő szett USB, 3A, Qualcomm QX 3.0 (micro-USB, Type-C)