Kevés a HDMI csatlakozó? Pánikra semmi ok!

Az újabb tévékre már legalább három HDMI-csatlakozó kerül, azonban kár lenne egy régebbi, egyébként teljesen jól működő tévét vagy monitort csak azért lecserélni, mert pár csatlakozóval kevesebb került rá. Mutatjuk is, mi a megoldás!

hama_hdmi_hub_1.jpg

Természetesen nem más, mint egy HDMI elosztó. A Hama legújabb kütyüje négy csatlakozóval bír, amelyből egy a kimenet (ezt kell a tévére vagy monitorra kötni), három pedig bemenet, ide csatlakoztathatjuk a számítógépet, a set-top-boxot, a DVD-lejátszót, a telefont, stb. Az elosztó legfeljebb a Full HD felbontást támogatja, azonban ez mégsem feltétlenül szűk keresztmetszet, mert a legtöbb forrás eleve csak ilyen felbontást tud nyújtani – és ma már a legtöbbször úgyis az jelenti a jobb képminőséget, ha nem a forrás, hanem a tévé számolja át a képet 4K-sra.

hama_hdmi_hub_2.jpg

A kütyü elég pici, így könnyű elrejteni is akár: 9,5×4,7×1,3 cm-es, vagyis könnyen elfér akár még a tévé mögött is. A bemenetek között manuálisan is lehet kapcsolgatni, de ennél sokkal jobb, hogy az elosztó mellé jár egy távirányító is, amivel ezt a feladatot szintén abszolválhatjuk – a karosszékben ülve.

Az elosztó a működéséhez szükséges energiát microUSB csatlakozón keresztül kapja, tápegységként tehát akár a tévé USB csatlakozója is használható.

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

121760: Távirányítható HDMI-elosztó (3 bemenet / 1 kimenet