Hama Clip-on Sport – az ideális edzőtárs

A Bluetooth fülhallgatók egyre megfizethetőbbek, és ahogyan a Hama Clip-on Sport példája is mutatja, ma már a kedvező árú példányok között is vannak olyanok, amelyek kiváló hangminőséget nyújtanak.

hama-bt-run-kek.jpg

A fekete mellett kék és sárga színben is elérhető Bluetooth sztereo fülhallgató – ahogyan arra neve is utal – elsősorban sportoláshoz készült. Erre a mindössze 12 grammos kütyünek nemcsak tömege utal, hanem az is, hogy vezetéke nedvességálló (és izzadságálló) szilikonból készült, ráadásul a fülesekhez közeli rész merev. Ez utóbbi kicsit furcsának tűnhet, de valójában ez a megoldás nagyon is praktikus! A vezeték szolgál ugyanis a rögzítésre is, annál jobb pedig nincs is, mint amikor a zsinórt pontosan a fülünk formájához lehet igazítani.

A zsinórra természetesen egy apró kezelőpanel is került, de a pici doboz tartalmazza az akkumulátort is. A rajta lévő három gombbal a ki- és bekapcsolás mellett a hangerőt is állíthatjuk, válthatunk a zeneszámok között és a hívások is menedzselhetők. Természetesen a fülhallgatót mikrofonnal is ellátta a Hama, így az headsetként is bevethető.

hama-bt-run-sarga.jpg

A kütyü a telefonhoz Bluetooth 4.2 kapcsolat segítségével csatlakozik, egy feltöltéssel (ami nagyjából két óráig tart) 180 órányi készenléti idő és 4 órányi használat érhető el – ez utóbbi azt jelenti, hogy a füles kétnaponta kell töltőre dugni. Az aktuális töltöttségi szint a mobiltelefon menüjében olvasható le, de a fontos üzeneteket az eszköz (angolul) rámondja a fülünkre is. A Hama Clip-on Sport hasznos tulajdonsága, hogy egyszerre két telefonhoz is tud csatlakozni.

A füles hangminősége nagyon jó, a hallójáratos kialakításból adódóan a mély hangok is szépen, telten szólnak. A szilikon párnák ráadásul a külső zajokat is elég hatékonyan szűrik – ebből adódóan viszont futásnál körültekintőnek kell lenni, mert nemcsak mások beszélgetései nem halljuk, hanem egy hátulról közeledő autót sem fogunk olyan könnyen észrevenni!

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

177094: Hama Stereo Bluetooth Headset „Clip-on” Sport (fekete)

177078: Hama Stereo Bluetooth Headset „Clip-on” Sport (kék)

177095: Hama Stereo Bluetooth Headset „Clip-on” Sport (sárga)