Egy nagyon nem mindennapi egér, játékra

A Hama uRage portfoliója tele van remek termékekkel, ám akad a kínálatban néhány olyan modell is, amelyik dizájnra alaposan kilóg a sorból. Az egyik ilyen a uRage V3rtiKill vertikális egér.

hamavert2.jpg

A kütyü uRage név alatt érkezik, így értelemszerűen játékra készült. Amellett, hogy vezetékes, elsősorban formája és precíz elektronikája miatt érdekes. Utóbbi 4000 DPI-s Avago lézeres szenzort kapott, amivel a gyors és lassú mozgásokat is tökéletesen tudja lekövetni. A szenzor érzékenysége természetesen állítható, hogy az egér ne csak játékhoz, hanem hétköznapi munkához is használható legyen – az állítgatáshoz pedig külön gomb is van, hogy sose kelljen a szoftverben matatni. A szenzorhoz természetesen az elektronika is igazodik, amely 1000 Hz-es mintavétellel dolgozik.

Nagyon érdekes viszont a forma: az egér vertikális kialakítású, vagyis extrém mód döntött. Ebből a formából adódóan a csukló játék közben teljesen kényelmes pozíciót vehet fel, így a kéz később fárad el – valamint a kézmozgás is precízebb. Az egér formája ráadásul nagyon jól testreszabható, hiszen a dőlés szöge az egyedi igényekhez mérten állítható.

hamavert1.jpg

A gombok alatt kiváló minőségű, több millió kapcsolásra hitelesített Omron mikrokapcsolók működnek; a mellékelt szoftverrel pedig mind a hat gomb funkciója változtatható. Az egér ott csúszik ahol kell, és ott nem csúszik, ahol nem kell: a teflon  talpak a lágy suhanást biztosítják, a gumírozott felület pedig a biztos fogásért felel.

Az egér kábele 2 méteres, USB csatlakozóban végződik. Ebből adódik is, hogy a kütyü szabványos interfészt használ, így illesztőprogram telepítését nem igényli. Természetesen a fényorgiát biztosító LED sem maradt le az egérről, de az apró fényforrás ezen az egéren tényleg a legkevesebb!

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

113780: Gaming lézeres egér „uRAge V3rtiKill”