Kicsi az iPhone belső tárhelye? Itt a megoldás!

Az addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér mondást azok biztosan nem szeretik, akik iPhone-t vagy iPadot használnak; ezeknek a készülékeknek a belső memóriáját ugyanis nem lehet memóriakártyával bővíteni. Szerencsére azért van gyors megoldás arra az esetre, ha fogyóban a szabad kapacitás!

ixpand-2.jpg

A SanDisk iXpand adattárlója külsőre pont olyan, mint egy szteroidon hizlalt pendrive: kicsit pufi. Két csatlakozó is került ár, egy Lightning, amivel az iPhone-ok, iPadok felé lehet tartani a kapcsolatot, és egy szabványos USB (2.0) port, hogy számítógépről is könnyedén elérhessük az eszköz tartalmát. A kettősségből adódik, hogy az adattároló nemcsak kapacitásbővítésre jó, hanem arra is, hogy a kütyük közötti adatcserét villámgyorsan letudjuk. A SanDisk USB stickje akár 128 GB-os méretben is megvásárolható, aki viszont a pénztárcájára is vigyázna, annak készült 64, 32 és 16 GB-os verzió is.

ixpand-3.jpg

Mint minden hasonló SanDisk terméknél, úgy az iXpand esetében is jár a hardver mellé egy alkalmazás, ezzel tudjuk az adatokat kezelni. Az app segítségével minden fájlt úgy kezelhetünk, mintha a telefonon lenne: ha például egy filmet nyitunk meg, akkor azt nem kell előtte átmásolni a belső memóriára, le lehet játszani közvetlenül a külső meghajtóról. A persze ennél többet is tud: ha szeretnénk, akkor gondoskodik a fotók és videók automatikus biztonsági mentéséről is. De természetesen bármilyen más fájlt is tudunk vele mozgatni, így ha megtelt a telefon, akkor pillanatok alatt felszabadíthatunk némi kapacitást a belső memóriában.

ixpand-1.jpg

Fontos kitérni még arra, hogy a mobil adathordozóknál mindig félő, hogy elvesztés esetén minden, ami rajta, van, rossz kézbe kerül; ettől az iXpand esetében azért nem kell tartani, mert az adatokat jelszóval tudjuk levédeni. Ráadásul úgy, hogy ez a használatot nem fogja nehezíteni, mivel később a feloldáshoz nem fog kelleni mindig begépelni a kódot, használhatjuk erre a célra a beépített ujjlenyomat-olvasót is.

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

124106: SanDisk iXpand Flash Drive, 16 GB

124107: SanDisk iXpand Flash Drive, 32 GB

124108: SanDisk iXpand Flash Drive, 64 GB

 

Címkék: kütyük SanDisk