Vezeték nélküli billentyűzet tévékhez, játékkonzolokhoz is

Ó igen, a kompakt, wireless billentyűzetek egyre népszerűbbek, hiszen az okostévék egyre többet tudnak, egyre több mindenre lehetőket használni – de kényelmesen csak akkor tehetjük ezt meg, ha van valamilyen olyan kütyünk is kéznél a távirányító mellett (vagy helyett), amivel néhány szót vagy egy webcímet is gyorsan be tudunk gépelni.

uzzano31_1.jpg

A Hama Uzzano 3.0 remek választás, viszont a Hama ezt a terméket elsősorban a Samsung tévékhez ajánlja, hiszen az F gombok helyett néhány olyan funkció került fel rá, amivel a koreai gyártó tévéinek menüjét és szolgáltatásait tudjuk kényelmesen használni. Van viszont ennek a klaviatúrának egy tetvére: az Uzzano 3.1-ről van szó, ami a tévéket tekintve már nem gyártóspecifikus. A billentyűzet összesen 90 gombot tartalmaz, és nem maradt le róla természetesen a touchpad sem, vagyis nemcsak szövegbevitelre tudjuk használni, hanem a kurzor/egérmutató mozgatására is.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha például egy okostévével párosítjuk, akkor amíg a tévé okos funkcióit használjuk, addig a klasszikus távirányítót akár teljesen félre is tehetjük. Az Uzzano 3.1 kiválóan használható játékkonzolokhoz is, de természetesen (egy HTPC-ként működő) asztali számítógéppel vagy notebookal is társítható. Sőt, azokkal az androidos kütyükkel is (legyen szó telefonról, tabletről vagy médialejátszóról) is remekül együtt tud működni, amelyek USB kimenete OTG funkcióval is rendelkezik.

uzzano31_2.jpg

Maga a klaviatúra természetesen vezeték nélküli, az USB porthoz csak a kisméretű (nano) vevőegységet kell csatlakoztatni. A kütyü mindössze 35×13×1,5 cm-es. így amikor nem használjuk, könnyen találunk neki helyet akár a kanapé mellett is.

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

173091: Hama Uzzano 3.1 vezeték nélküli billentyűzet és touchpad