Home office-ra kényszerültél? Hasznos kiegészítők – 2. rész

A jelenlegi helyzetben nagyon sokan kénytelenek otthonról dolgozni, ezért egy háromrészes sorozatban megmutatjuk, hogy melyek azok a kütyük, amik a legjobban segíthetik az otthoni munkát.

hama-blog-office-2.jpg

Ha laptoppal dolgozol (akár azért, mert a munkahelyi gépet hoztad haza, akár azért, mert a PC-t más használja), akkor szinte biztosan kevés lesz az USB csatlakozó a gépen: a legtöbb notebookra csak három USB port kerül, amit az egér-billentyűzet kombó, a külső merevlemez és mondjuk a headset már le is foglalt, másnak (például a telefonnak) pedig így már nem is marad hely. Ezt a problémát szerencsére könnyen orvosolhatjuk egy USB elosztóval. A Hama USB 2.0 HUB 1:3 „Premium Alu” jó kompromisszum, ha valaki egy dizájnos, de nem túl drága példányban gondolkodik.

hama-home-office-14.jpg

Az alumínium borítás elegáns külsőt kölcsönöz a kütyünek, amely egy csatlakozóból hármat csinál. Az USB 2.0 szabványból adódóan a legnagyobb adatátviteli sebesség 40 MB/s körül alakul vele. A kütyün a csatlakozók elég távol kerültek egymástól ahhoz, hogy a csatlakoztatott hardverek ne zavarják egymást, a beépített microSD/SD kártyaolvasó pedig megkönnyíti a fényképezővel készített fotók számítógépre másolását.

hama-headset-2.jpg

Ha egyszerre többen is otthon vannak, akkor hasznos lehet a headset is – akkor főleg, ha virtuális értekezletre is kell menni. De persze egy füles akkor is jó szolgálatot tehet, ha egyszerűen csak gördülékenyebben megy a munka egy kis aláfestő zene mellett. A Hama 139923-as és 139924-es fülhallgatóiról pár napja írunk részletesen; ez a két kütyü tudásban és felépítésben is szinte teljesen ugyanazt nyújtja, az egyetlen fontos különbség közöttük az, hogy az egyik típus jack dugóval, a másik pedig USB csatlakozóval rendelkezik.

hama-home-office-12.jpg

Aki egyedül van otthon, annak aláfestő zenéhez kényelmesebb lehet egy 2.1-es hangfal szett; a Hama BA-2112-es multimédia hangszórója 12 wattos teljesítménnyel rendelkezik, amiből a mélynyomóra 8 watt jut. Ez már elég ahhoz, hogy a magas hangok mellett a mélyek is értékelhető és érzékelhető minőségben szólaljanak meg; egy notebook hangszórójával összevetve fényévekkel jobb minőségre számíthatunk. A szettet a jack csatlakozó mellett USB 3.0 csatlakozóval is felszerelték, a tápellátás pedig ezen keresztül megoldott, így külön tápegységre nincs szükség. Vagyis a hangszóró akár a teraszon vagy a kertben is működik, ha ott kényelmesebb dolgozni a laptoppal.

hama-home-office-13.jpg

Végül pedig egy olyan kiegészítőt is ajánlunk, ami főleg akkor hasznos, ha valaki nemcsak szövegszerkesztésre használja a notit, hanem komolyabb munkára is; ilyenkor ugyanis a gépek beépített hűtésnek sem árt egy kis rásegítés. Az 53064-es Alumínium notebook hűtő a gép aljának megemelésével és két nagyméretű, de csendes ventillátorral gondoskodik a hatékonyabb hűtésről. A jobb hűtés nemcsak hűvösebb rendszerhőmérsékletet jelent, hanem ezáltal nagyobb teljesítményt és csendesebb működést is.

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

54142: USB 2.0 Hub 1:3 „Premium Alu” + kártyaolvasó

139923: PC-Headset „HS-P200”

139924: PC-Headset „USB-300”

173137: Multimédia hangszóró 2.1 BA-2112

53064: Notebook hűtő „Alumínium”