Egy jó billentyűzet biztos alapot jelent

Akár asztali számítógépet használunk, akár notebookot, a gördülékeny munkamenethez egy jó billentyűzetre mindenképp szükség van. Úgyhogy mutatunk is hármat.

hama-bill-1.jpg

A Hama Cellino az alapmegoldások iránt érdeklődő felhasználóknak szól. Az apró csuklótámasszal is felszerelt klaviatúra minden szempontból normál méretű gombokkal rendelkezik, amelyek halk járásúak, de határozott nyomásponttal bírnak. Természetesen a billentyűzetre numerikus részleg is került, és kapunk nyolc extra gombot is, amelyekkel a multimédiás feladatokat és a böngészést tudjuk kényelmesebbé tenni. Kevesen tudják, de minden normál felépítésű billentyűzet cseppálló is, úgyhogy a Cellino esetében sem jelent problémát, ha véletlenül kis mennyiségű folyadék kerül rá.

hama-bill-2.jpg

A Verano ugyanez pepitában, és ezt akár szó szerint is érthetjük, mivel ebből a típusból fekete és fehér verzió is létezik. Abszolút alapmodell, a klasszikus kiosztással és cseppálló felépítéssel; az alapkiépítés pedig esetében oly annyira igaz, hogy még extra gombok sincsenek, ami persze nem feltétlenül baj. A billentyűzet USB-s, és természetesen valamennyi Windows verzióval kompatibilis.

hama-bill-3.jpg

A Cortino a két alaptípushoz képest nagy előrelépést jelent, több okból is. Egyrészt nemcsak a klaviatúrát kapjuk, hanem hozzá egy egeret is, másrészt pedig a szett az előző két modellel ellentétben vezeték nélkül kommunikál a számítógéppel. Az adót USB csatlakozóba kell dugni, a párosítással pedig nem kell bajlódni, mivel a kütyük és a vevő automatikusan megtalálják egymást. A Cortino billentyűzet sokkal dizájnosabb, felépítése a notebookoknál divatos szigetes kialakítást követi, ezért elsősorban azoknak ajánljuk, akik a laptopon már annyira hozzászoktak ehhez a típushoz, hogy az asztalig gép előtt is előnyben részesítenék. A billentyűzetre extra gombok nem kerültek, az extra funkciókról viszont nem kell lemondani, mert – ahogyan a laptopoknál is – az F gombok mindenféle hasznos multimédiás trükkre is képesek.

hama-bill-4.jpg

A szettben lévő egér szintén dizájnos, de emellett kényelmesen is lehet használni. Nem túl nagy, így a hölgyek számára is ideális. Két gombbal és egy benyomható (tehát gombként is működő) görgővel rendelkezik. Az egér és a billentyűzet is elemmel működik, a készenléti idő pedig még intenzív használat mellett is hónapokban mérhető. A vezeték nélküli kommunikáció 2,4 GHz-en, de saját szabvány szerint történik, a hatótávolság pedig akár 8 méter is lehet.

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

53932: Hama Cellino multimédiás billentyűzet

53930: Hama Verano USB-s billentyűzet (fekete)

53931: Hama Verano USB-s billentyűzet (fehér)

50426: Hama Cortino billentyűzet + optikai egér