Bluetooth adapter kicsit másképp

Szeretnél zenét streamelni az erősítőre, de nincs rajta Bluetooth? Vagy az új, szuper vezeték nélküli fülest hoznád össze a tévével? Van megoldás: a Hama új kütyüje Bluetooth-képessé tesz minden olyan készüléket, amelynek jack kimenete vagy bemenete van.

hama-bt-adapter-2-in-1-2.jpg

Az okostelefonokban és a notebookokban ma már alap a WiFi, azonban a régebbi eszközökből ez az adapter rendszerint hiányzik. Nincs Bluetooth a legtöbb számítógépben, de nincs Bluetooth az erősítőben sem például. A gyártók többnyire a tévékből is kispórolják ezt az adaptert, pedig filléres tételről van szó! A Hama most viszont piacra dobott egy olyan adaptert, amivel ez a hiányosság orvosolható, ráadásul egy kettő az egyben eszközről van szó; a Bluetooth adaptert a zene küldésére és a zene fogadására is használhatjuk!

A Hama kütyüje egy apró fekete doboz, amelynek egyik oldalára a bekapcsoló gomb és egy módválasztó, a másik oldalára pedig egy analóg (jack) csatlakozó valamint egy microUSB port került. A TX/RX gombbal tudjuk az átalakítás irányát beállítani: TX módban az analóg bemeneten keresztül érkező jelet továbbítja Bluetooth kapcsolaton keresztül az átalakító, ezt az üzemmódot kell használnunk például akkor, ha a számítógép hangkimenetét és egy Bluetooth hangszórót szeretnénk összehozni. Hasznos extra, hogy az adapter egyszerre akár két másik készülékre is el tudja küldeni a hangot! RX módban az irány fordított: a kapcsolót akkor kell ebbe az állásba fordítani, ha mondjuk a telefonnal szeretnénk zenét küldeni az egyébként remekül működő, de csak régi, analóg csatlakozókkal felszerelt erősítőre.

hama-bt-adapter-2-in-1-1.jpg

A Hama figyelmességére jellemző, hogy a csomagban van jack-jack kábel is, hogy az adaptert más eszközök bemenetével is gond nélkül össze tudjuk kötni.

Az átalakító nemcsak otthon, a négy fal között használható, hanem bárhol: saját akkumulátora is van ugyanis, amely feltöltésenként akár 9 órányi használatot is biztosítani tud. Ebből pedig már az is kitalálható, hogy mire való a microUSB csatlakozó: a töltéshez használhatjuk, vagy ha az adaptert fixen építettük be, akkor természetesen a tápellátáshoz is.

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

137473: Hama Bluetooth audio adapter 2in1