2.1-es hangfalszett – extrákkal

Számítógépes játékokhoz és filmnézéshez is megfelelő hangszórót keresel? Ne keress tovább, nézd meg inkább, hogy mit tud a uRage SoundZ 2.1 Revolution! Annyit már most elárulunk, hogy a szettnek nemcsak a hangja remek, hanem extra szolgáltatásai is hasznosak.

hama_urage_4.jpg

A profi játékosok nemcsak a kijelzőre és a vezérlésre gondolnak, hanem tudják azt is, hogy a játékélmény akkor teljes, ha egy profi hangrendszer is képben van. Természetesen a Hamánál is hasonlóan gondolkodnak, ezért a játékosokat célzó uRage márkanévvel hangszórót is vásárolhatunk. És nem is akármilyet. A uRage SoundZ 2.1 Revolution kategóriájában nemcsak kiváló hangminőséget, hanem remek ár/érték arányt is nyújt. De lássuk a részleteket!

hama_urage_1.jpg

A hangszóró szett 2.1-es, vagyis két szatellit hangsugárzót és egy mélynyomót tartalmaz. A hangszórók mérte és tömege is tekintélyes, ami főleg a mélynyomónál fontos, hiszen a padlót is megremegtető basszust csak megfelelő nagyságú hangszórókkal lehet előállítani. A szett felépítése a jól bevált receptet követi: a mélynyomó tartalmazza az elektronikát és a kezelőket, a szatellit hangsugárzók pedig egyetlen vezetékkel csatlakoznak hozzá. Illetve jelen esetben kettővel, mert a hangszórók mindegyikébe kék színű LED-et is építettek, amelyhez külön áramforrás kell (ez a kábel szintén a mélynyomóhoz csatlakozik). A vezetékek elég hosszúak ahhoz, hogy a hangszórókat az asztal vagy akár a tévé körül szabadon elhelyezhessük. A uRage SoundZ 2.1 Revolution csatlakozóiba senki sem fog bebonyolódni; az oldalsó hangszórókhoz való RCA kimenetek mellett két további RCA csatlakozó szolgál bemenetként, így eltéveszteni sem lehet, hogy mit és hova kell dugni. A Hama a csomagolásban egy olyan kábelt ad, amelynek egyik vége RCA dugaszokban, másik vége pedig jack csatlakozóban végződik, ami jól is van így; elvégre a számítógépek, telefonok és tévék is elsősorban ezt a fajta analóg hangkimenetet használják. Viszont a hangot nemcsak ilyen módon juttathatjuk el a hangszóróra: jobb oldalán USB-csatlakozó és kártyaolvasó (SD) várja az adathordozókat, illetve a Bluetooth kapcsolódási lehetőség is adott.

hama_urage_5.jpg

A kezelők többsége a mélynyomó előlapján található; a hangerőt egy nagyméretű tekerő segítségével állíthatjuk, alatta pedig négy gombbal a legfontosabb funkciókhoz férhetünk hozzá. A vezérlésnél azonban elsősorban nem ezekre a gombokra kell majd hagyatkozni, mert a szett mellé jár egy távirányító is, rengeteg funkcióval. Az előlapon van egy kijelző is, amely a legalapvetőbb információkat mutatja; így például az aktuális forrást. Az imént azt írtuk, hogy a kezelők többsége került az előlapra; ezt azért írtuk, mert van egy második tekerő, amely viszont a hátlapot díszíti. Vele tudjuk a mély hangok erősségét finomhangolni.

hama_urage_2_1.jpg

Ha USB sticket vagy memóriakártyát csatlakoztatunk a hangszóróhoz, akkor az elektronika automatikusan átvált, és elindul a zene is. A fájlok között természetesen lépegethetünk a távirányító segítéségével, és a zene megállítására is van mód. A kijelzőn a számok címe helyett a fájlok sorszáma, lejátszás közben pedig az eltelt idő jelenik meg, így a nagyobb gyűjtemények kezelése nem túl kényelmes; ezt a problémát azonban könnyen áthidalhatjuk úgy, hogy mindig csak néhány albumot másolunk fel az adathordozóra.

hama_urage_3_1.jpg

Vagy ami még jobb: nem is sticket használunk, hanem Bluetooth kapcsolatot; a uRage SoundZ 2.1 Revolution adaptere természetesen csak akkor aktív, ha a Bluetooth üzemmódot választjuk ki. A párosítás gyors, később pedig a hangszóró automatikusan csatlakozik az utoljára használt telefonhoz. A zenét nemcsak a telefon segítségével indíthatjuk el, hanem a hangszóró gombjaival (és a távirányítóval) is.

Hangszóróról lévén szó, a legfontosabb persze az, hogy a hangminőség mennyire jó. Vagyis, hogy mire elég 2×25 plusz 50 watt. A hangerő teljesen rendben van, bőven elég ahhoz, hogy a szett akár egy 20-25 négyzetméteres nappalit is „teleszóljon”. A méretből adódóan nemcsak a magas hangok, hanem a mélyek is teltek, a hangzás kiegyensúlyozottnak mondható – talán a közepes tónusok lehetnének egy árnyalatnyit erősebbek. Annyira viszont nem nagy a mélynyomó, hogy a basszust csúcsra járassuk; torzításra akkor sem kell számítanunk, ha nagyon feltekerjük a mélyeket vagy a hangerőt, de enyhe puffogásra már igen. Ehhez viszont a hangot annyira fel kell tekerni, hogy a dolog a normál használatot nem érinti.

Összességében a uRage SoundZ 2.1 Revolution egy nagyon kellemes szett, amely nemcsak játékokhoz, hanem akár filmnézéshez és zenehallgatáshoz is jó szolgálatot tehet. Egyedül a kék színű LED-ekkel nem voltunk teljesen kibékülve (sötétben túl erős a fényük), őket viszont egyszerűen ki lehet kapcsolni.

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

113766: uRage SoundZ 2.1 Revolution gaming multimédia hangszóró