Egy hasznos DAC kis helyen is elfér!

Nem mindig a méret a lényeg: a Hama piacra dobott egy új digitális-analóg audio átalakítót, amivel az újabb eszközök a régebbiekkel is gond nélkül összehozhatók. És mindez elfér egy gyufásdoboz méretében!

0727_hama_dac_1.jpg

Ahogyan a gyártók egyre inkább újabb és újabb kütyüket készítenek, a régebben szabványos, ezért kötelezően beépítendő csatlakozókat kezdik lehagyni. Analóg kimenet például ma már nagyon sok tévén nincsen, helyette valamilyen digitális változatot kapunk – mondván, hogy az újabb erősítőknek az úgyis tökéletesen megfelelő. De mi van akkor, ha csak azért, mert vettünk egy új tévét vagy játékkonzolt, a régi erősítőt még nem szeretnénk kidobni? Nos, ilyekor jön képbe a Hama új átalakítója, amely optikai és S/PDIF kimenetről érkező jelet egyaránt képes sztereo analóg jellé változtatni. A DAC természetesen saját elektronikával rendelkezik, így működéséhez valamilyen tápegységre is szükség van – viszont mivel a készülék 5 voltos feszültséget igényel, akár a tévé/konzol USB csatlakozójáról is tökéletesen meghajtható. De ha ez nem lehetséges (mondjuk azért, mert USB csatlakozó nincs, vagy az összes foglalt), akkor természetesen a mellékelt tápegységet is használhatjuk.

0727_hama_dac_2.jpg

Az átalakítón lévő analóg kimenet RCA típusú, így a bal és a jobb csatorna számára külön-külön foglalat került beépítésre. Beüzemelése egyáltalán nem bonyolult, csak a tápegységet és kábeleket kell csatlakoztatni (a kábelek nem a csomag részei), és már indulhat is a tévézés vagy játszadozás. Mivel teljesen önálló, más eszközöktől független kütyüről van szó, természetesen illesztőprogramot vagy más szoftvert nem kell telepíteni, és a kompatibilitás minden készülékkel biztosított. Az egyedüli dolog, amit egy kapcsoló segítségével a használat előtt be kell állítani, az az, hogy a digitális bemenetek közül melyiket szeretnénk használni.

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

83180: Audio converter „AC80”, digitális-analóg (DAC)