Egér, újragondolva

A hardvergyártók sokszor gondolkodtak már olyan koncepcióban, ami nemcsak funkcionális, hanem ergonómiai szempontból is megállja a helyét. A billentyűzeteknél és egereknél ez elég érdekes kütyük megszületéséhez vetetett; például olyanokéhoz, mint a Hama vertikális egere.

hama_vert_egr_1.jpg

Tedd le a kezed az asztalra úgy, hogy a tenyered lefelé néz, majd fordítsd el a kézfejedet 90 fokban úgy, hogy a kisujjad van lefelé; ha ezt a kis gyakorlatot elvégzed, akkor máris tudod, hogy milyen alapötlet állt a vertikális egér kifejlesztése mögött! Utóbbi testtartás a természetes, ezért ha valaki naphosszat használja az egeret, akkor sokkal jobban tudja kímélni a csuklóját, és az nem fárad el annyira, mint hagyományos egérrel. A kütyüt ennek ellenére kicsit szokni kell, de aki egyszer rákapott a vertikális egér „ízére”, az többé nem akar klasszikus verziót használni! Ha pedig amiatt aggódnál, hogy a csuklód lecsúszik az egérről használat közben, akkor megnyugtatunk: gumírozott borítás gondoskodik arról, hogy ilyen baleset még véletlenül se történhessen!

hama_vert_egr_2.jpg

A Hama egere elsősorban kialakítása miatt különleges, de természetesen egyéb paraméterei alapján is megállja a helyét. A benne lévő optikai szenzor például nagy felbontású, és változtatható érzékenységű, hogy mindig az adott szoftvernek megfelelő beállítást választhassuk: 1000, 1400 és 1800 DPI értéket lehet beállítani. Az érzékenység változtatásához dedikált gombot kapunk, így az villámgyorsan, platformtól függetlenül állítható. Az egéren görgő és további két extra gomb is helyet kapott, utóbbiak segítségével – például – arra van lehetőség, hogy a böngészőben előre-hátra mászkáljunk a weboldalak között.

hama_vert_egr_3.jpg

A Hama vertikális egere USB csatlakozót használ, ami egy 1,8 méteres vezeték végére került; ez a hossz bőven elég arra, hogy az egeret akár az íróasztal mögött vezetett kábellel kössük hozzá a földön lévő számítógéphez.

 

A bejegyszésben szereplő termék(ek):

182698: Hama optikai egér „Vertical ergonomic EMV-500” (fekete)