Apró dokkoló sok értékes csatlakozóval

A notebookokra sok mindent lehet mondani, azt azonban nem, hogy tele lennének csatlakozóval. Szerencsére ez egy olyan probléma, amin könnyen lehet segíteni. Mutatjuk is, hogyan!

hama_7_in_1_adapter_1.jpg

Otthoni dokkoló vagy hasznos útitárs? Igazából nem lehet eldönteni a Hama dokkoló adapteréről, hogy micsoda, mert annyi csatlakozó van rajta, hogy otthon is nagy segítség lehet, mégis olyan pici, hogy szükség esetén a notebook mellé könnyedén befér a táskába is. A kütyü, mint minden dokkoló, elsősorban arra szolgál, hogy a csatlakozók számát bővítsük – vagy hogy az otthoni perifériák csatlakoztatását megkönnyítsük vele.

hama_7_in_1_adapter_2_1.jpg

A Hama USB 3.1 Type-C 7-in-1 dokkoló adapter, amint azt neve is mutatja, USB-C típusú dugaszra csatlakozik, ebből „csinál” nekünk három USB-t (kettő USB-A és egy USB-C típusút), HDMI-kimenetet, Ethernet csatlakozót és SD valamint microSD-kártyaolvasót. A csatlakozók részletes listája az alábbi:

  • 1× USB-C (3.1)
  • 2× USB 3.1
  • 1× Ethernet (10/100/1000 Mbps)
  • 1× HDMI 1.4a
  • 1× SD (SDHC, SDXC)
  • 1× microSD (SDHC, SDXC)

Ugyan a számítógép vagy notebook felé a csatlakozó USB-C típusú, azonban az eszöz nemcsak az USB interfészt támogatja, hanem a Thunderbolt adaptereket is. Az USB-C csatlakozók használatakor a dokkoló az USB Power Delivery kiterjesztés szerint a nagy teljesítményfelvételű eszközöket is kezeli, azaz ha egy notebookot például USB-C csatlakozón keresztül lehet tölteni, akkor a töltés funkció az adapteren kereszül is működni fog. A HDMI kimenetről viszont tudni kell, hogy csak akkor működik, ha a gazda készülék USB-C csatlakozója is tud videokimenetként funkcionálni.

hama_7_in_1_adapter_3.jpg

A kütyü nemcsak tudása miatt ajánlható, hanem azért is, mert fémből készült, ezüstszínű készülékháza a fehér oldalakkal elegáns megjelenést kölcsönöz az eszköznek, könnyen el tudjuk képzelni akár Apple termékek mellé is.

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

135760: Hama USB 3.1 Type-C 7in1 dokkoló adapter