Home office-ra kényszerültél? Hasznos kiegészítők - 3. rész

A jelenlegi helyzetben nagyon sokan kénytelenek otthonról dolgozni; háromrészes sorozatunk utolsó részében táskákat, töltőket és tisztítószereket ajánlunk, hogy kényelmesebben teljenek a napok.

hama-home-office-n.jpg

A home office sokaknál „csak” azt jelenti, hogy kevesebbet kell bejárni a munkahelyre – ebben az esetben viszont a notebookot hurcolni kell a munkahely és a lakás között. Ehhez a feladathoz a Hama Manchester terméksorozatát ajánljuk, amelyben klasszikus hátizsák és notebook táska egyaránt megtalálható. A hátizsák elsősorban akkor lehet jó választás, ha nemcsak a notit, hanem mellé a töltőt, az egeret és más kiegészítőket is vinni kell.

hama-home-office-1.jpg

A táskák 13, 14 és 15 colos notebookhoz való méretben kaphatók fekete, barna és kék színben; hátizsákból a színválaszték ugyanez, méretből viszont csak egy van, amely 13-15 colos notebookohoz egyaránt megfelelő. A Manchester táskák elegáns anyagból készültek, a kütyük védelméről pedig párnázott notebook rekesz gondoskodik.

hama-home-office-5.jpg

Az otthoni munka közben nemcsak a notebook, hanem minden más kütyü is gyorsabban merül, ezért akár több gyorstöltő is elkél a háznál. A Hama Power Delivery technológiát támogató megoldásai közül az 56176-os univerzális töltőt emeljük ki, amely akár 5, 9, 12, 15 és 20 voltos feszültséggel valamint 45 wattos teljesítménnyel is tud tölteni – vagyis használható az USB-C csatlakozós telefonokhoz és táblagépekhez valamint az összes olyan notebookhoz, amely tud USB-C foglalaton keresztül is tölteni. A változtatható feszültségnek hála a gyorstöltés funkció is adott, ha a telefon, amit töltünk, támogatja ezt a funkciót. A forgalomban lévő mobilok közül a Samsung S széria és Note széria friss példányai ilyenek például.

hama-home-office-3.jpg

Szerencsések azok, akik saját kerttel rendelkeznek, és így a „Maradj otthon” felhívás ellenére is ki tudnak menni a levegőre. A jó időben a munka is jobban esik kint; feltéve, hogy áram is van. Vagy egy bivalyerős powerbank. A Hama 26800 mAh-s univerzális mobil akkumulátora tényleg minden helyzetben megállja a helyét, hiszen szintén támogatja a 20 voltos feszültséget és a Power Delivery szabványt; vagyis használható akár notebookok töltésére is. A töltőt két USB-A és egy USB-C csatlakozóval látták el, és akár mind a három port használható egyszerre – feltéve, hogy az együttes töltési igény nem haladja meg a 60 wattot. A töltő hatalmas teljesítménye ellenére nem is vészesen nehéz: mindössze 600 grammot nyom a mérlegen.

hama-home-office-4.jpg

Az intenzívebb használat mellett természetes, hogy a kütyük kijelzője hamarabb poros lesz; a tisztításhoz viszont semmi esetre sem szabad vizes ruhát használni, mert az balesetveszélyes és még az eszközökben is kárt tehet! Tisztításnál az első fontos dolog az áramtalanítás, ezt követően lehet a kijelzőket speciális tisztítók segítségével letörölni. Ezek szerencsére nem drágábbak a hétköznapi szereknél, ráadásul egy flakon hosszú időre elegendő. A Hama LCD-tévék tisztításához kifejlesztett termékei azért ajánlottak, mert garantált, hogy nincsen bennük semmi, ami a panel előtt lévő szűrőt károsítaná. Emellett a tisztítószerek között van gél állagú is, amelynek előnye az, hogy nem folyik be a rések közé. A kütyük felületét mikroszálas ronggyal szabad csak törölni, hogy a karcolódást megelőzzük. Azokról a helyekről pedig, amelyek sem ronggyal sem ecsettel nem elérhetők (például kijelzők sarka), a szennyeződéseket sűrített levegő segítségével tudjuk eltávolítani.

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

185623: Notebook táska „Manchester”, kék

101826: Notebook hátizsák „Manchester”, kék

54176: Univerzális hálózati USB Type-C töltő „PD”, 5-20 V, 45 W

54175, 183358: Univerzális USB külső akku USB-C (PD), 26800 mAh, 5-20 V, 60 W

95878: Képernyő tisztító folyadék, 200 ml

84471: Sűrített levegő, 400 ml