Home office-ra kényszerültél? Ezek a kiegészítők hasznosak lehetnek!

A jelenlegi helyzetben nagyon sokan kénytelenek otthonról dolgozni, ezért egy háromrészes sorozatban megmutatjuk, hogy melyek azok a kütyük, amik a legjobban segíthetik az otthoni munkát.

home-office-blog.jpg

A produktivitás egyik legfontosabb kritériuma egy ergonomikus billentyűzet-egér páros, ezért a sorozatot a Rapoo 9900M szettel kezdjük. Ha van már egy jó egered vagy billentyűzeted, netán úgy döntesz, hogy a notebook mellé csak az egérre van szükséged, akkor szettből a billentyűzetet Rapoo Multi-mode Wireless Ultra-slim Keyboard vagy 9500M néven, az egeret pedig Rapoo MT750S néven önállóan is megtalálod a boltokban.

hama_home_office_1.jpg

A billentyűzet igazi prémium darab; 4,5 mm-es vastagsága és fém borítása nemcsak elegánssá, hanem ellenállóvás is teszi. A billentyűzet chiclet kialakítású gombokat kapott, amelyek leütési útja 2 mm – ez valahol félúton van a notebook billentyűzetek és a normál asztali billentyűzetek között. Az viszont teljesen biztos, hogy a klaviatúra így is köröket ver minden notebook billentyűzetre, hiszen nagyobbak a gombok rajta, teljes méretű nyilakkal lehet dolgozni és van numerikus részleg is. A gépelés pár perc alatt megszokható, és egy pár napos próba után azt is biztosan állíthatjuk, hogy a hosszabb szövegek írása sem jelent gondot vele.

hama_home_office_2.jpg

A gombok minimális lejtését a hátsó részen elhelyezett elemtartó biztosítja, arról pedig, hogy írás közben ne csúszkáljon a kütyü, elöl gumitappancsok gondoskodnak. A 105 gombos kiosztás természetesen a magyar ékezetes karaktereket is tartalmazza.

hama_home_office_3.jpg

Az egér műanyagból készült borítást kapott (elsősorban a kedvezőbb tömeg miatt), azonban tudásban hozza a billentyűzet szintjét – feltéve, hogy valaki jobbkezes. A felső rész egyébként szilikon „befejezést” kapott, hogy kéz alatt egyáltalán nem csúszkáljon az apróság. A vezeték mentes kialakítás ellenére a kütyü játékra és munkára is kiválóan alkalmas – részben annak is köszönhetően, hogy a lézeres érzékelő felbontása 600 és 3200 DPI között több lépésben állítható. A szokásos gombok mellé két további programozható gomb és egy vertikális irányú görgő került beépítésre, amelyeket a mutatóujjakkal és a hüvelykujjal lehet elérni. A billentyűzettel ellenétben az egér nem elemekkel, hanem saját akkumulátorral rendelkezik, amely normál használat esetén 1-3 hétig biztosítja a működést – viszont az egeret töltés közben is lehet tovább használni.

Mind az egér, mind a billentyűzet alapvetően Bluetooth 4.0 vagy 3.0 kapcsolatot használ, de szükség esetén bevethető egy mini USB-s adapter is. A legjobb ebben a sokféle kapcsolódási lehetőségben az, hogy az eszközök között így bármikor kényelmesen lehet váltani – vagyis a 9900M szettett használhatjuk a tévével, a notebookkal, az asztali PC-vel és akár a tablettel is „egyszerre”.

hama_home_office_4.jpg

Az egér mellé egy minőségi egérpadot is érdemes beszerezni: a Hama 54781-es számú „Alumínium” fantázianevű egérpadja pedig azért jó választás, mert az alumíniumból készült sikló rész tökéletes pontosságot biztosít a lézeres (és optikai) egerek számára. Az egérpad további előnye, hogy egyszerűen tisztítható egy sima nedves ruha segítségével.

hama_home_office_5.jpg

Végül jól jöhet egy tablet tartó is; hiszen ha egyszerre többeknek is kell valamilyen eszköz a tanuláshoz/munkához, de nincs elég notebook, akkor egy asztali tartóval egy 10 colos vagy nagyobb tabletet is pillanatok alatt remek munkagéppé lehet változtatni. A tablet mellé elég egy billentyűzet (egér is lehet persze, de az nem feltétlenül kell, hiszen ott az érintőképernyő egy érdekes kiegészítőt is ajánlunk), plusz az otthoni megszokott irodai alkalmazások (Outlook, Chrome, Word, Excel), és máris indulhat a munka. A Hama 18250-as tablet tartó igazi robusztus darab; alumíniumból készült, és minden 7-15 colos kütyüvel együtt használható.

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

190912: Rapoo 9900M BT (3.0+4.0) + 2,4 GHz billentyű + lézer egér szett
54781: Hama egérpad „Alumínium”
182580: Hama univerzális tablet tartó asztalra/falra 2in1, 7-15"-ig