Autóba való gyorstöltő a Hamától

Ha valahol, akkor az autóban mindenképpen helye van egy gyorstöltőnek; így ha esetleg elfelejtettük feltölteni a mobilt éjszaka, akkor munkába menet elég jól kijavíthatjuk a hibánkat.

0919_hama_tolt_1.jpg

A gyorstöltésnek megvannak a maga előnyei és hátrányai is: utóbbiak közül a legfontosabb az, hogy mivel a töltés során az akkumulátor eléggé felmelegszik, a gyakori használata csökkenti az élettartamot. Drámai csökkenésre nem kell számítani, de ezzel együtt is az az ajánlásunk, hogy amikor csak lehet, inkább hagyományos töltéssel szedjünk ráncba telefonunkat. A mostani bejegyzésben mégis egy gyorstöltőt ajánlunk, mégpedig a Hama QC 4.0 szabványt is ismerő autós töltőjét. Hiszen vannak azért kivételek; és ha valahol, akkor az autóban nagyon jó szolgálatot tehet a gyorstöltés funkció. A járműben ugyanis jellemzően kevés időt töltünk, ezért nagyon nem mindegy, hogy az alatt a 20-30 perc alatt, amíg beérünk a munkahelyre, a telefont csak 20-30 százaléknyi energiával tudjuk feltölteni, vagy ennek kétszeresével.

0919_hama_tolt_2.jpg

A Hama gyorstöltője az autó szivargyújtó adapterére kapcsolódik; nemcsak 12 voltos, hanem 24 voltos feszültségről is tud működni, így a személyautók mellett teherautókban is használható. A telefon felé USB-C csatlakozót kapunk, de ha veszünk átalakítót, akkor természetesen nincs akadálya annak sem, hogy régebbi készüléket töltsünk fel vele. A töltő támogatja a Qualcomm QC 4.0 gyorstöltési szabványt, és ennek összes korábbi verziójával is kompatibilis. A kütyüben lévő elektronika mindig az eszközhöz igazítja az áramerősséget, így a töltés közben az akkumulátort a lehetőségekhez képest nagyon szépen kíméli. Van rajta továbbá egy visszajelző LED is, ami folyamatosan információt ad a töltés állapotáról.

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

178274: Autós töltő, Qualcomm QC 4.0, USB Type-C