Különleges szövetség: három gyártó, egy bajonett

A cserélhető gépeknél a bajonett maga a kevésbé izgalmas jellemzők közé tartozik, pedig fontos alkatrész: tőle függ, hogy az adott fényképezőgépre milyen objekítveket lehet felszerelni. A Sigma, a Leica és a Panasonic szövetségre léptek, és az L-Mount Alliance segítségével szeretnék növelni a formátum részesedését a tükör nélküli full-frame és MILC gépek piacán.

leica_pana_sigma.jpg

A stratégiai együttműködés mindhárom gyártó számára értékes: valamennyien használhatják az L bajonettet a jövőben megjelenő fényképezőgépeknél illetve objektíveknél. A felhasználók szemszögéből ez elsősorban azért jó, mert nagyobb lesz a választék: a fényképezőgépekhez ezentúl három gyártó termékeit lehet majd használni, a választásnál nem kell a fényképezőgép gyártójának termékeire korlátozódni. Az L bajonett egyékbént a Leica szabványa, jelenleg az SL full-frame fényképezőgépnél és a CL, TL2 és TL APS-C modellek alkalmazza a gyártó. 51,6 mm-es átmérővel és 20 mm-es bázistávolsággal rendelkezik, így ideális a kompakt méretű fényképezőgépek számára. További részletek ide kattintva olvashatók.

Az együttműködés bejelentésén túl más egyelőre nem történt, ha konkrét termékek már készülnek is, azokra hétpecsétes titokként vigyáz minden érintett.