Fejhallgató zenéhez és telefonáláshoz is

A vezeték nélküli fejhallgatók között nem feltétlenül a Bluetooth megoldást használó kütyük a leggyakoribbak, a Hama mégis ezt a technológiát választotta legújabb készülékénél, mert így azt közvetlenül lehet telefonhoz vagy notebookhoz is csatlakoztatni.

hama-ful-2.png

A Hama újdonsága lágy fülpárnákkal készül, elsősorban azért, hogy a kényelmet hosszú távon is biztosítsák, de a rajta lévő fülpárnáknak van egy másik nagyon fontos szerepe is: teljesen körülölelik a fület, vagyis zárt kialakítást biztosítanak. Ez passzív zajszűrés funkciót jelent, ami otthoni környezetben vagy repülőn nagyon hasznos, hiszen a kintről jövő hangok nagy része eleve kint is marad. Azonban arra nagyon kell figyelni, hogy a zajszűrés annyira hatékony, hogy a fejhallgatót utcán viselve balesetveszélyes. Ezért aztán az utcán való átkelésnél például fokozott elővigyázatosság szükséges. A kényelemért persze nemcsak a fülpárnák, hanem az állítható fejpánt is felelős, amelyet mindenféle fejmérethez (és formához) tökéletesen hozzá lehet igazítani.

hama-ful-1.png

A fejhallgató kétféleképpen is meg tud szólalni. A zenét Bluetooth kapcsolaton keresztül küldhetjük felé (Bluetooth 4.2 + EDR + A2DP támogatott), de ha az akku lemerült vagy épp úgy érezzük kényelmesebbnek (netán nem BT-képes forrással használjuk együtt), akkor sima jack-jack kábelt is használhatunk. Ezen a kábelen is van mikrofon, így a headset funkciót ilyenkor sem veszítjük el, valamint a mellékelt vezeték még egy kapcsolópanelt is tartalmaz, amivel a hívásokat és a zenelejátszást tudjuk alapszinten kezelni.

A fejhallgató kommunikál használójával; a 3 órás töltési idővel és 12 órás lejátszási idővel rendelkező kütyü az információkat fülre mondással tudatja. Így például a sikeres Bluetooth csatlakozás vagy a merülő akkumulátor esetén egyaránt hangüzeneteket kapunk. A Bluetooth kapcsolat segítségével az eszköz egyszerre akár két forráshoz is tud kapcsolódni, ilyen esetben a bejövő hívás prioritást élvez, egyébként viszont kézzel tudunk a bemenetek között váltani.

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

184023: Hama Stereo Bluetooth Headset „Calypso”