Karácsonyi ajándéktipp: Hama vezeték nélküli fejhallgató

A Hama Calypso fejhallgató Bluetooth segítségével kommunikál, így közvetlenül csatlakoztatható telefonra, tabletre, notebookra illetve akár még tévére is.

hama_bt_fules_1.jpg

A Bluetooth technológia a 4.0-s verziótól kezdve minden olyan megoldást tartalmaz, ami ahhoz szükséges, hogy akár zenehallgatás során vagy filmekkel is kifogástalan minőséget nyújtsanak a vezeték nélküli fülhallgatók. A Hama Calypso vezeték nélküli füles is ezt a megoldást használja (sőt, a fejlettebb, 4.2-es verziót). A fejhallgató az A2DP segítségével kiváló minőségű zenehallgatást tesz lehetővé, a szabvány segítségével akár a 320 kbps-os MP3 zenéket is újratömörítés nélkül („veszteségmentesen”) lehet számára átküldeni. A fejhallgató multipont kapcsolat kiépítésére is képes, vagyis egyszerre akár két eszközhöz is tud csatlakozni: bejövő hívás esetén a füles automatikusan forrást is vált, ha szükséges.

A kütyü lágy fülpárnákat kapott, amelyek a kényelmet hosszú távon is biztosítják. A párnák emellett passzív zajszűrőként is viselkednek, hiszen teljesen körülölelik a fület. Ez otthoni környezetben vagy utazás során (például repülőn) is nagyon hasznos, hiszen a kintről jövő hangok nagy része kint is marad. (Persze arra azért figyeljünk, hogy a zajszűrés miatt a fejhallgató utcai viselése séta vagy kocogás közben balesetveszélyes!) A kényelmet a párnázott hangszórók mellett az állítható fejpánt is biztosítja, hiszen vele az eszközt mindenféle fejmérethez (és formához) tökéletesen hozzá lehet igazítani.

hama_bt_fules_2.jpg

Az első részben már említettük, hogy a fejhallgató vezeték nélkül kommunikál, ez azonban csak az egyik opció! Ha az akku lemerült vagy épp úgy hozza a kedvünk, akkor sima jack-jack kábellel is összeköthető a zene forrásával. A Hama saját kábelt mellékel a fejhallgatóhoz, amelynek extra funkciója, hogy mikrofont is tartalmaz – vagyis a headset fícsör még ilyenkor sem vész el. Sőt, a kábelen még egy apró kapcsolópanel is van, amivel a telefonra érkező hívások és a zenelejátszó is kezelhető.

A fejhallgató akkumulátora töltésenként 12 órányi játékidőt nyújt, maga a töltés pedig kb. 3 órát vesz igénybe.

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

184023: Hama Stereo Bluetooth Headset „Calypso”