Karácsonyi ajándéktippek: USB-s gyorstöltők

Van egy kategória, amivel sosem lehet melléfogni: ez pedig a töltők és akkumulátorok kategóriája. Kütyüje ugyanis mindenkinek van, több is, ezek pedig hajlamosak lemerülni. Mutatjuk a legjobb töltőket.

hama-usb-1.jpg

Elsőként nem is egy töltőt, hanem egy töltő állomást mutatunk, hiszen a Hama 183264-e számú kütyüje egyszerre akár öt készüléket is tud tölteni. Az USB-csatlakozók közül négy darab USB-A típusú, egy pedig USB-C foglalatot kapott. Előbbiek közül egy port a QuickCharge 3.0 szabvány szerinti gyorstöltésre is képes. Az apróság ideális választás családi töltőnek, hiszen mindenkinek jut egy csatlakozó rajta. A töltő legnagyobb teljesítménye 8 amper, de ha nem használjuk az összes csatlakozót, akkor a QC és az USB-C portok akár 3 amperrel is tudnak tölteni, a másik három csatlakozó esetében pedig 2,4 amper a maximum.

hama-usb-2.jpg

A töltőállomás egyetlen gondja az, hogy az iPhone-ok gyorstöltéséhez használatos PowerDelivery megoldást nem kezeli. Akinek erre van szüksége, annak a 27 wattos, PD illetve QC 4.0 szabványt egyaránt kezelő, de egyszerre csak egyetlen eszközt fogadni képes 178273-as gyorstöltőt ajánljuk.

hama-usb-3.jpg

Vagy az autós változatot: az 54177-es töltő 12 és 24 voltos feszültségről is működik, USB-A és USB-C csatlakozón pedig (együttesen) akár 70 wattos teljesítmény leadására is képes. A töltő 5, 9, 15 és 20 voltos feszültséggel és maximum 3 amperes áramerősséggel tud tölteni az USB-C csatlakozón, és a PowerDelivery szabványt is ismeri. Általánosságban egyébként csak akkor ajánlott gyorstöltőre tenni a telefonokat, ha arra valószan szükség van (hiszen a gyorstöltés csökkenti az élettartamot), de ha valahol, akkor az autóban kimondottan jól jön ez a funkció, mert 20-30 perc alatt akár 50%-osra is feltölthető egy iPhone akkumulátora.

 

A bejegyzésben szereplő terméke(ek):

183264: Hálózati töltőállomás, USB/Type-C, 5 port, QC 3.0, 8A

178273: Hálózati töltő USB Qualcomm QC 4.0+/PD (USB Type-C)

54177: Univerzális autós USB Type-C töltő "PD" (5-20V, 70W)