7 funkciós dokkoló (szinte) bármilyen notebookhoz

Kevés a csatlakozó a notebookon? Semmi gond, ez a dokkoló minden problémát megold. Hét funkció, kis helyen!

hama-dokk-2.jpg

Szinte az összes notebookra igaz, hogy nincs rajta elég csatlakozó: a gyártók néha spórolásból, néha pedig a rendelkezésre álló kevés hely miatt döntenek úgy, hogy két-három USB-csatlakozónál többet nem építenek be. Lássuk be, ez a szám nem túl nagy – és akkor arról még nem is beszéltünk, hogy újabban, az USB-C csatlakozó előnyeit kihasználva – a gyártók néha már töltésre illetve monitorhoz is az USB-t használják, ami azt jelenti, hogy az eleve kevés csatolóból lesz, ami (szinte) mindig foglalt.

Erre a faramuci helyzetre egyetlen jó megoldás van; mégpedig a dokkoló. A Hama kütyüje a kategóriában az egyik, ha nem a legjobb választás. Az apróság kompakt mérete ellenére rengeteg funkciót kínál, alumíniumból készült borítása pedig nemcsak robusztus megjelenést kölcsönöz neki, hanem egyben elegáns külsőt is biztosít.

A dokkoló USB-C (3.1) csatlakozóba illeszkedik; egy portot tehát lefoglal, de cserébe ad is egyet, amely nemcsak az USB-s kütyüket, hanem Thunderbolt 3 interfészt használó eszközöket is tud fogadni. Mellé USB-A csatolót is kapunk, hármat is, amelyek szintén tudnak a 3.1-es szabvány szerint kommunikálni. A dokkolóra monitort is csatlakoztathatunk; erre pedig HDMI illetve D-Sub csatlakozót lehet választani. Előbbi akár 4K-s felbontást is tud, 3840×2160 képponttal. Mindezeken kívül vezetékes LAN csatlakozó is kerül rá, ami sokszor jó szolgálatot tehet, mert ma már nagyon sok gépbe csak WiFi adaptert építenek be.

hama-dokk-3.jpg

Fontos továbbá, hogy az adapter abban az esetben is használható, ha a notebookot tölteni szeretnénk rajta keresztül; hiszen még a PowerDelivery szabvány is ismeri.

Hetedik funkciója a szokatlan formából következik: a dokkoló táblagépekhez vagy okostelefonokhoz tartóként is szolgál, ami nagyon jól jöhet akkor, ha egy hosszabb utazás során filmet szeretnénk nézi akár vonaton, akár repülőgépen.

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

135764: USB 3.1 Type-C, 7IN1 dokkoló adapter (USB 3.1, HDMI, VGA, LAN, USB-C, PD)