Igazán egyedi USB stick a SanDisktől

A SanDisk Connect Wireless Stick az USB csatlakozó mellett WiFi vezérlővel és saját akkumulátorral is rendelkezik, így ideális választás mindazoknak, akik gyakran mozgatnak adatot számítógép és mobil eszköz kötött.

sandisk-connect-wireless-stick.jpg

A SanDisk elsősorban azoknak ajánlja legújabb termékét, akik olyan okostelefont vagy táblagépet használnak, amelynek adattároló kapacitása nem bővíthető – ilyen például az összes iPhone és iPad, de a Samsung és más gyártók is rendszeresen elkövetnek olyan huncutságokat, hogy a dizájn oltárán feláldozzák a funkcionalitást, így például a microSD-kártya foglalatot. Pedig ismert tény, hogy egyszer még a legnagyobb tárhely is betelik; ilyenkor tehát jól jön mindenféle bővítési megoldás. Ha van, akkor a legegyszerűbb a mobil/tablet OTG funkcióját kihasználva valamilyen USB-s kütyü csatlakoztatása, ennél azonban sokkal elegánsabb és nem utolsó sorban kényelmesebb is, ha valamilyen vezeték nélküli adatmegosztót használunk.

A SanDisk Connect Wireless Stick éppen ezt a feladatot látja el, hiszen amellett, hogy a PC-hez csatlakoztatva egy közönséges USB 2.0 stickként működik, beépített WiFi adaptere és saját akkumulátora révén önállóan is használható. És ami még ennél is jobb: n-es WiFi-jére egyszerre akár három eszköz is rá tud kapcsolódni. A SanDisk ráadásul azt ígéri, hogy a kütyü akkor sem fog zavarba jönni, ha mindhárom eszközre egyszerre szeretnénk fotókat, zenéket vagy videókat streamelni.

A SanDisk természetesen iOS-re és Androidra is készített kísérő alkalmazást, amely nemcsak a kapcsolat felépítését, hanem az adatok kezelését is megkönnyíti. Sőt, a SanDisk Connect a telefonon lévő adatokról biztonsági mentést is tud készíteni, természetesen az USB kulcsra. Emellett a stick saját webes felülettel is rendelkezik, így tartalma bármilyen WiFi-képes eszköz böngészőjével elérhető.

A 16, 32, 64 és 128 GB-os kapacitással forgalomba hozott adattároló méretéből és formájából egyébként nem feltétlenül lehet következtetni az extra funkciókra: a stick 77×19×11 mm-es és mindössze 22 grammos. Ebből adódóan saját akkumulátora azért nem lehet túl izmos, de még így is közel 5 órányi használatot tesz lehetővé. (Miután lemerült, egy szimpla USB port segítségével lehet feltölteni.)

A SanDisk Connect Wireless Stick Európában egyelőre nem kapható, de amint elérhető lesz, természetesen hírt adunk róla.

Címkék: kütyük SanDisk