Telefon védőfólia felhelyezése lépésről lépésre

Hiába van a legtöbb felső- és csúcskategóriás okostelefonon karcálló Gorilla Glass kijelző, az edzett üveg sem bír ki mindent, jó ötlet fóliával védeni. Megmutatjuk, hogyan kell felhelyezni a fóliát. A művelet nem bonyolult, de van néhány trükk, amivel megkönnyíthető a munka illetve amivel megelőzhető az esetleges bosszúság.

p8035125.JPG

A Hama képernyővédő fóliái papírcsomagolásban érkeznek, ez a képernyővédő mellett egy mikroszálas törlőkendőt is tartalmaz. Ez a két dolog elvileg elég is a munkához, de a bizonytalan kezűek még egy kis celluxnak is a hasznát vehetik – három centiméteres, előre levágott darabokra lesz szükség, kettőre.

p8035098.JPG

Távolítsuk el a fóliát a gyári csomagolásból, és vegyük elő a törlőkendőt. A kendő a használati utasításban van elrejtve.

p8035112.JPG

A képernyővédő fólia mindkét oldalát szintén fólia védi a szennyeződésektől, ezeket a rájuk ragasztott jelölővel tudjuk eltávolítani (de még ne tegyük!). A jelölőkön lévő  STEP 1 és STEP 2 feliratok jelzik, hogy milyen sorrendben kell őket levenni: az 1-es számút a felhelyezés előtt, a 2-es számút pedig utána.

p8035109.JPG

A fólia felhelyezéséhez a lehető legtisztább környezetre van szükségünk, és sok fényre, hogy a legapróbb porszemet is lássuk. A lakás legkevésbé pormentes helyiségét kell választani, szellőztetni pedig értelemszerűen nem szabad közben.

p8035101.JPG

A fólia felhelyezését ne végezzük szövet közelében, így például terítős asztalon vagy ágyon, és a hosszú ujjú ruhától is szabaduljunk meg – ezekből nagyon könnyen kerülhet porszem a telefon kijelzőjére. Első lépésben tisztítsuk meg a készülék képernyőjét a törlőkendővel (zsebkendővel, egyéb ruhával semmiképpen, mivel ez megkarcolhatja a felületet). Minden szennyeződést távolítsunk el – ha kell, akkor meg is nedvesíthetjük kicsit a mikroszálas anyagot.

p8035114.JPG

A fóliát csak por- és vízmentes előlapra helyezzük fel! Az ellenőrzésben segít, ha úgy tartjuk a mobilt, hogy a nap vagy az ablak fénye megcsillanjon a kijelzőn, hiszen így a legapróbb porszem is látszódni fog. Tisztítás után próbáljunk meg úgy levegőt venni, hogy a kifújást ne a telefon irányába végezzük, hiszen ez megint csak veszélyforrás a por szempontjából.

p8035120.JPG

Ha megbizonyosodtunk arról, hogy a telefon tiszta, akkor távolítsuk el az 1-es bevonatot, és óvatosan helyezzük fel a védőfóliát a telefonra. Ha nem sikerül elsőre eltalálni a helyes pozíciót, semmi gond: a fóliát óvatosan vegyük le, és helyezzük fel még egyszer.

p8035121.JPG

Tipp: a tökéletes helyzet megtalálásában segíthet az alábbi módszer. Még az 1-es számmal jelölt bevonat eltávolítása előtt próbáljuk fel a fóliát a mobilra, és ha megvan a helyes pozíció, akkor az egyik hosszabb oldalánál celluxszal ragasszuk fel a készülékre, így féloldalasan rögzítve azt. Most óvatosan hajtsuk fel a fóliát, vegyük le az 1-es bevonatot, majd hajtsuk vissza a védőfóliát a helyére. A celluxok biztosítják a pontos illesztést.

p8035123.JPG

A felhelyezés után, amint az képünkön is látható, légbuborékok maradhatnak az üveg és a védőfólia között. Ezeket középről kifelé irányuló, gyengéd mozdulatokkal simítsuk el – használjuk erre a célra is a mikroszálas kendőt.

p8035124.JPG

Miután minden légbuborékot elsimítottunk, vegyük le a 2-es számmal jelölt védőréteget is – ezzel készen is vagyunk, használjuk a telefont egészséggel!

p8035127.JPG

p8035128.JPG

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

Hama védőfóliák