Nagy kapacitású memóriakártyák okostelefonba, tabletbe

A mobiltelefonok többségében nincsen akkora háttértár, amelyre minden fontos adat elfér. A gyártók felkészítik a készülékeket arra, hogy a programokat fel tudjuk telepíteni, de azzal már nem foglalkoznak, hogy a telefonok kameráival készült képeket és a zenéket is tudjuk hol tárolni – a 4K-s videókról pedig akkor még szót sem ejtettük. Bár vannak olyan mobilok is, amelyek tárkapacitása nem növelhető (például iPhone-ok, Samsung Galaxy S6-ok), a többségnél szerencsére van megoldás a helyzet kezelésére.

139761.jpg

Azoknál a telefonoknál, ahol a belső memória bővíthető, ott microSD-kártya segítségével lehet ezt megtenni. Induljunk ki abból, hogy a méret a lényeg: minél nagyobb a memóriakártya, annál jobb. Aki fotókat tárolna a kártyán, vagy zenéket, az arra figyeljen, hogy egy kép és egy zeneszám is 4-8 MB méretű, így egy 8 GB-os kártyára minimum 1000 darab képet készíthetünk, és minimum 1000 zeneszámot tárolhatunk rajta. De igazán „szabadok” akkor lehetünk, ha legalább 32 GB-on garázdálkodhatunk, egy ekkora kártyára ugyanis már felfér pár GPS-térkép és esetleg egy-két film is (ez utóbbi tabletnél még fontosabb), ha hosszabb repülőútra megyünk. Erre a célra kiválóan megfelelnek az UHS-I sebességosztályba tartozó SanDisk Ultra kártyák, amelyek kapacitása 16, 32, 64 és 128 GB is lehet. Adapteres és adapter nélküli változatban is kaphatók, az UHS-I sebességosztályba tartoznak. A hő-, víz-, ütés és vibrációálló kártyákra 10 év garancia vonatkozik.

139728.jpg

A sebesség az Ultra kártyáknál általában nem szokott gondot okozni, a legtöbb memóriakártya elég gyors ahhoz, hogy a telefonban kiszolgálja az igényeket. Kritikus szempont akkor lehet a dolog, ha olyan a telefonunk, amely 4K-s videókat is tud rögzíteni, és ezt a képességet használnánk is – ilyenkor legalább 20 MB/s-os írási sebesség fontos. A SanDisk microSD-kártyái közül ebben az esetben már mindenképpen az Extreme verziók ajánlottak, amelyek az U3 sebességosztályba tartoznak. Ezek a kártyák is víz- és hőállóak, valamint bírják az ütést és a vibrációt is, persze többnyire ilyen hatásokkal nem kell számolni, mert ezek már a telefont, amiben a memóriakártya van, szintén tönkretennék. A SanDisk Extreme SDHD-kártyák 16, 32 és 64 GB-os méretben kaphatók, SD-kártya adapteres és adapter nélküli kiszerelés egyaránt létezik belőlük.

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

SanDisk microSD-kártyák

 

Címkék: kütyük SanDisk