Két egér, ami játékra termett

Karácsonyi ajándék tipp

hama-k-2.jpgEgy egér alapvetően kényelmes és pontos legyen, ha viszont a cél a játék, akkor nem árt, ha emellett még gyors is, a PC-hez pedig vezetékkel kapcsolódik. Ja, és gombokból nincs az a mennyiség, ami elég lenne.

 urbanears_reaper_next_optisk_1.jpg

A uRage Reaper NX ezeknek a követelményeknek egytől egyig meg is felel, hiszen a Hama egyik csúcsragadozójáról van szó, amelybe 4000 DPI-s AVAGO optikai érzékelő került. Persze az érzékenység állítható, hiszen nem mindig van szükség a szuperfelbontásra: a dedikált gomb segítségével könnyedén visszakapcsolhatunk 800, 1600 vagy 2400 DPI-s módba is. A Reaper NX tömege súlyokkal ugyan nem változtatható, de ezt leszámítva minden igényt kielégítő megoldásról van szó: gumírozott felülete biztos fogást, a teflon talpak pedig könnyed siklást biztosítanak bármilyen felületen.

urbanears_reaper_next_optisk_2.jpg

Az egér és a számítógép közötti kommunikáció USB port (és kábel) segítségével zajlik, a precizitásról pedig az gondoskodik, hogy az egér másodpercenként akár 1000 alkalommal is képes lejelenteni mozgásának irányát és sebességét. Játékra nemcsak ez a képessége teszi különösen alkalmassá, hanem az is, hogy hat (extra) gombja közül ötöt programozhatunk, ráadásul arra is van mód, hogy ezeket a beállításokat az egér megjegyezze, és a játékok elindításakor automatikusan betöltse. Akit pedig nemcsak a használhatóság, hanem a látvány is lázba hoz, az valószínűleg nagyon fog örülni annak, hogy az egérbe egy kék színű LED is került; a fényorgia főleg sötétben néz ki nagyon jól.

00113735abx3.jpg

Formája és optikai érzékelője is más a uRage Reaper Evónak, amely a kistestvérnek is felfogható, már ha ebben a kategóriában lehet ilyenről beszélni: ebbe az egérbe 2400 DPI-s, szintén állítható érzékenységű optikai szenzor került (600, 1200 és 1800 DPI választható még), egyéb jellemzők tekintetében viszont pontosan ugyanazt tudja, mint a Reaper NX.

820579.jpg

Mindkét bemutatott egér használható Windows 7, Windows 8 és Widows 10 operációs rendszerrel, akár illesztőprogram telepítése nélkül is, de egyes funkciók használata a gyártó saját drájveréhez  kötött. A uRage legújabb termékeit a hétvégén megrendezésre kerülő PlayIT rendezvényen ki lehet majd próbálni, sőt, kedvezményes áron meg is lehet őket vásárolni.

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

113735: Gaming egér „uRage Reaper NX”

113745: Gaming egér „uRage Reaper Evo”

Címkék: kütyük uRage