Kipróbáltuk a SanDisk Connect Wireless Sticket

A SanDisk WiFi adapterrel felszerelt USB kulcsról a hazai premierje előtt már írtunk, most pedig a gyakorlatban is kipróbáltuk, hogy mit tud.

sandisk_connect_w_s_7.jpg

A SanDisk rengeteg érdekes termékkel rendelkezik, egyike azoknak a gyártóknak, akik az USB stickekből is az átlagosnál többet tudnak kihozni. A vállalatnak van apró, nagyon gyors, biztonságos és többféle csatlakozóval szerelt modellje is, és persze volt már korábban egy olyan kütyüje, amelyikbe WiFi adapter is került – ennek a továbbfejlesztéseként készült el a Connect Wireless Stick.

sandisk_connect_w_s_6.jpg

Az adattároló 16, 32, 64 és 128 GB-os méretben készül, és ha csak felületesen nézzük, akkor sok minden nem is különböztetni meg társaitól. USB kulcs minőségében egyébként valóban teljesen átlagos, lévén hogy USB 2.0 csatlakozó került rá. Ha viszont alaposabban szemügyre vesszük, akkor a fedelén lévő WiFi logó mellett az oldalsó kapcsoló is felkeltheti a figyelmünket: ezek jelzik, hogy itt bizony extra tudást is rejt a készülékház. Egészen pontosan egy WiFi adaptert, amely lehetővé teszi, hogy a stickhez okostelefonnal és táblagéppel is hozzá tudjunk kapcsolódni – egyszerre akár nyolccal is. És mindezt akár a sivatag közepén is, hiszen a sticknek saját akkumulátora is van, amely 2 órányi töltést követően 4,5 órányi működést biztosít.

sandisk_connect_w_s_5.jpg

A SanDisk Connect Wireless Stick tartalmát a gyártó saját alkalmazásával (vagy böngészővel) lehet elérni, amely Android és iOS alá is elkészült. Az alkalmazást Connect Drive néven keressük az App Store-ban vagy a Play Store-ban! A programmal nemcsak olvasni lehet az adatokat, hanem a dolog fordítva is működik: a telefonnal készített fotókat, videókat (a DCIM mappa tartalmát) pillanatok alatt felmásolhatjuk a stickre. Ez főleg a nem bővíthető memóriával rendelkező kütyüknél lehet jó pont. Persze ilyen trükköt több felhő alapú szolgáltató is tud, de nem internetkapcsolat nélkül!

sandisk_connect_w_s_4.jpg

A szoftver induláskor megnézi, hogy van-e Connect Wireless Stick a közelben, és ha igen, akkor kapcsolódik rá. Androidon ilyenkor az internetkapcsolatnak lőttek, az Apple-ösök viszont használhatják tovább a mobilnetet, ha a világhálóra is akarnak csatlakozni – Androidnál kerülő megoldás, ha a stick és a telefon routeren keresztül kommunikálnak egymással, amit a kliens szoftver segítségével tudunk kérni. Az app az akku töltöttségi szintjét és a kapacitás kihasználtságát is mutatja.

A Connect Drive egy szimpla fájlkezelőnek tűnik, és használata semmivel sem bonyolultabb, mint mondjuk a OneDrive klienst nyomkodni. A program azért a sima tallózásnál, fel- és letöltésnél többet tud, hiszen a sticken lévő képeket, videókat és zenéket le is tudja játszani. A stick WiFi-jének sebessége elég arra, hogy egyszerre akár három telefon is HD felbontású videót játsszon le róla. Egy ügyes trükk segítségével még az adattárolón lévő dokumentumok is szerkeszthetők: ha egy .docx vagy .xlsx fájlt mondjuk a OneDrive alkalmazással nyitunk meg, akkor az átmenetileg (a szerkesztés idejére) a telefonra kerül.

sandisk_connect_w_s_1.jpg

sandisk_connect_w_s_2.jpg

sandisk_connect_w_s_3.jpg

Összességében a SanDisk Wireless Connect Stick nekünk nagyon tetszett, kiváló társ lehet, ha nem tudjuk a telefon belső memóriáját bővíteni, nyaralásnál pedig a fényképek automatikus mentése funkció jöhet kapóra. Tény ugyanakkor, hogy a beépített akku nem túl combos: a meglepetések elkerülése végett érdemes egy USB-s akkumulátort is a táskába dobni, ha útnak indulunk.

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

139743: SanDisk Connect Wireless Stick (16 GB)

139744: SanDisk Connect Wireless Stick (32 GB)

139745: SanDisk Connect Wireless Stick (64 GB)

139746: SanDisk Connect Wireless Stick (128 GB)

Címkék: kütyük SanDisk