5+1 remek tévés kiegészítő az EB-re

A foci EB-re biztosan nagyon sokan vásároltak maguknak új tévét, mi pedig mutatunk most néhány olyan kiegészítőt, ami nagyon jól jöhet az új masina mellé.

tv-cikk-nyito.jpg

Állvány

Az új tévének először helyet kell találni. Bár nem rossz a polc vagy a kisasztal, de egy lapostévé mégiscsak a falon mutat igazán jól! A Hama rengeteg féle állványt kínál, kezdve a legegyszerűbb, csak a tévé felakasztását lehetővé tevő modellektől a gázkaros, emelhető, forgatható megoldásokig. Főleg a drágább modelleknél érdemes jól megnézni, hogy az adott típus milyen képességekkel rendelkezik. Kiemelten fontos, hogy az állvány és a tévén lévő lyukak „kompatibilisek” legyenek egymással, és persze az is, hogy a fali konzol elbírja legújabb szerzeményünket. A forgathatóság és emelhetőség ugyan nem kritikus fícsörök, de vannak olyan helyzetek, amikor nagyon jól jöhet, ha a tévét a szoba bármely pontja felé be tudjuk állítani. A kábelek csatlakoztatását megkönnyíti, ha a tévét el lehet húzni a faltól, a vízszintező pedig a pontos beállításban segít.

108770: falitartó 400×400, XL méret (a legegyszerűbb megoldást keresőknek)

118619: falitartó 400×400, FULLMOTION, XL méret (profi állvány)

További Hama állványok

tv-cikk-1.jpg

Antenna

Az EB-ről az sem fog lemaradni, akinek nincsen otthon tévé előfizetése, vagy az EB idejére egy második készüléket is beüzemel, de ahhoz már nincsen fali csatlakozó bekötve. A meccseket ugyanis a közszolgálati adók közvetítik, és ezek a MinDig TV platformon keresztül is elérhetők. Ahhoz viszont, hogy kiváló minőségű vételünk legyen, a tévé mellé még egy szobaantennára is szükségünk lesz! AZ antennák nem bonyolult szerkezetek, ámde annál fontosabb a szerepük. Érdemes olyan típust választani, amely erősíteni is tudja jelet; ezek ára sem vészes, cserébe sokkal biztosabb a vétel. Ajánlatunkat a Thomson termékpalettájáról választottuk, az ANT1403 a dizájnos megoldások közül való, így még a szoba „képéért” sem kell aggódnunk.

131917: Thomson ANT1403 szobaantenna, 43dB

tv-cikk-4.jpg
Billentyűzet

Aki nemcsak egy sima tévét, hanem okostévét vásárolt, az a meccsek közötti szünetekben kihasználhatja majd, hogy a tévén internetezni, videomegosztók tartalmát böngészni is lehet. A navigációban nagy segítség, ha nem a klasszikus távirányítóval kell szövegeket begépelni, és persze az is jól jön, ha touchpaddal lehet a menüben mászkálni. A Hama Uzzano 3.0 bármilyen tévével (sőt, notebookkal, játékkonzollal) használható, de kifejezetten a Samsung tévékhez kialakított funkciógombokkal is rendelkezik, így a legjobban a koreai gyártó termékeit használók járnak vele.

173090: Kompakt Smart TV billentyűzet „Uzzano 3.0”

tv-cikk-5.jpg

Fülhallgató

A füles nagyon fontos kellék az EB idején, hiszen a meccsek az éjszakába nyúlnak; ez a kiegészítő segít abban, hogy a meccseket a család többi tagjának zavarása nélkül tudjuk végigizgulni. A legtöbb okostévé szerencsére ma már támogatja a Bluetooth kapcsolatot, így bármilyen Bluetooth fülhallgatót párosíthatunk velük – a vezeték nélküli megoldások előnyét pedig, úgy gondoljuk, nem kell ecsetelni. A minőségi vezeték nélküli kiegészítőket gyártó Rapoo több kiváló termékkel is rendelkezik ebben a mezőnyben. Az S100 inkább a fiataloknak szól; a vidám színű külsőbe bújtatott füles töltésenként akár 20 órányi üzemidőt és 10 méteres hatótávolságot is biztosít, vész esetén pedig akár vezetékkel is lehet használni. Aki a komolyabb modelleket részesíti előnyben, az inkább az S700-at fontolja meg; szintén 20 órás üzemidő és 10 méteres hatótávolság jellemzi ezt a modellt, de jelentősen nagyobb fülpárnákkal bír, így főleg a mély hangok tekintetében jobb minőséget szállít.

155479: Rapoo „S100” Bluetooth headset

156048: Rapoo „S700” Bluetooth headset

tv-cikk-2.jpg

Természetesen tudjuk, hogy nincsen minden tévében Bluetooth, aki a klasszikus, jack dugós megoldást keresi, de nem szeretne lemondani a vezeték nélküli fülhallgatók kényelméről, az nézze meg a Thomson WHP3311-et. Ez a típus ugyan csak 8 órát bírja egy szusszal, cserébe viszont akár 100 méteres is lehet a hatótávolsága, így kimehetünk vele a kertbe is.

131959: Thomson WHP3311 vezeték nélküli fülhallgató

 

Tisztítószer

A tévét természetesen nem árt néha tisztítani is. Hogy mivel, az már más kérdés; a víz nem mindig távolítja el a szennyeződéseket (főleg az ujjlenyomatokat), a vegyszerek viszont károsíthatják a panelt. Nem ragozzuk túl: a megoldást a direkt a képernyők tisztítására szolgáló gél vagy folyadék és egy jó minőségű mikroszálas törlőkendő jelentik. Érdemes ezeket beszerezni, mert a házi praktikákkal előbb vagy utóbb, de biztosan kárt teszünk a vadonatúj tévében.

Hama tévé tisztítószerek és törlőkendők

 

+1: Univerzális távirányítók

Jó tudni még azt is, hogy a Hama és a Thomson termékpalettáján is vannak univerzális távirányítók – ami persze egy új tévé mellé a legritkább esetben kell, hiszen biztos, hogy a kontroller megvan. Viszont akkor jól jöhet egy ilyen kütyü, ha a családfőt a feleség vagy a gyerekek nem hagyják meccset nézni, és a szekrényből vagy a padlásról előkerül a régi (katódsugárcsöves) modell: arra ugyanis már igen nagy esély van, hogy emellől hiányzik a távirányító. Nos, az univerzális távirányítókkal ezt jó eséllyel tudjuk pótolni, hiszen ezek a kütyük akár ezernél is több tévé vezérlésére képesek.

Hama és Thomson univerzális távirányítók

tv-cikk-3.jpg

Címkék: kütyük