Az Oregon Scientific legszebb időjárás-állomása

Az Oregon Scientific szinte összes itthon kapható kütyüjéről írtunk már, a legstílusosabb modellt azonban eddig még nem kaptuk „cikkvégre”. Ezt a hiányosságot most viszont pótoljuk: aki hipermodern külsőre vágyik, annak a BAR292 lesz az ideális választás.

hama_oregon_292_2.jpg

Ez az időjárás-állomás a minimalista elvek mentén készült: modern és stílusos külsejét az egyik oldalon homorú, vékony téglalap formának köszönheti. A hatalmas előlapi kijelzőt fekete káva veszi körül, a hátsó rész viszont – típustól függően – fehér vagy szürke is lehet. Nemcsak a kijelző hatalmas (a 200×80×22 mm-es téglalap szinte teljes előlapját elfoglalja az LCD), hanem a rajta megjelenő számok és ábrák is azok. A kütyü az idő mellett a beltéri és kültéri hőmérsékletet és páratartalmat is megjeleníti, valamint piktogramok segítségével azt is megmondja, hogy milyen idő várható: napos, felhős, esős vagy havas.

hama_oregon_292.jpg

A külső hőmérséklet és páratartalom méréséhez egy vezeték nélküli modul tartozik, az órával kapcsolatban pedig azt érdemes megemlíteni, hogy sosem fog késni, mivel egy önmagát beállítani képes atomóráról van szó. Nem mellesleg naptár és ébresztés funkció is van, a téli és a nyári időszámítás közötti átváltás pedig szintén automatikusan történik.

hama_oregon_292_3.jpg

Az LCD monokróm, viszont a karakterek színe a hőmérséklet függvényében változik – és ebből adódik az is, hogy természetesen van háttérvilágítás, hogy az időt sötétben is láthassuk. A beltéri egység saját tápegységről működik, a külső szenzorhoz pedig egy AAA méretű elemre van szükség – amit a csomagolás, a külső szenzorral együtt, tartalmaz.

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

157648: Oregon Scientific BAR292 időjárás állomás (fehér)

157649: Oregon Scientific BAR292 időjárás állomás (szürke)