Az eddigi legnagyobb microSD-kártyát mutatta be a SanDisk

Hamarosan akár 400 GB-tal is növelhetjük a telefonok, táblagépek kapacitását, hiszen a SanDisk nemcsak bemutatta az újdonsült rekordert, hanem a következő hónapokban árulni is kezdi a típust.

sandisk_400gb_microsd.jpg

A SanDisk frissen, a berlini IFA előestéjén bejelentett memóriakártyája egészen pontosan a kereskedelmi forgalomban kapható microSD-kártyák között lesz a legnagyobb – és egyben az egyik leggyorsabb is. Az UHS-I besorolású adattároló megkapta az SD Association nemrégiben bevezetett A1-es jelölését, ami azt jelzi, hogy az apróság sebessége alapján ideális választás azok számára, akik alkalmazásokat is szeretnének futtatni róla.

A memóriakártya a SanDisk Ultra sorozat tagja lesz, legnagyobb olvasási sebessége 100 MB/s körül alakul. Írásnál nyilván lassabb lesz valamivel, de erre vonatkozó adatot sajnos még nem tudunk mondani. A 400 GB-os microSD-kártyát a SanDisk még ebben az évben piacra dobja, ára 250 dollár körül várható (ez kb. 65 ezer forintnak felel meg).

Csak érdekességképpen jegyeznénk meg, hogy a kereskedelmi forgalomban kapható legnagyobb kapacitású memóriakártya jelenleg 256 GB-os, ilyen típussal a Samsung jött ki először, de a SanDisk termékpalettáján is van már negyed terabájtos kártya.